open-navfaktor-logo
search
Dženan Rahimić
Trener Bosne: Neće nas zavarati Slobodine nešto slabije partije
Košarkaši tuzlanske Slobode i sarajevske Bosne Royal sutra od 19 sati u dvorani Mejdan igrat će finalni susret Kupa sistema A, za plasman na final four Kupa Mirza Delibašić.
07.02.2023. u 15:45
get url
text

Bosna je trenutno u boljoj takmičarskoj formi, dok je Sloboda u blagoj rezultatskoj krizi, ali trener sarajevskog tima Dženan Rahimić očekuje težak meč i protivnika koji će dati svoj maksimum nošen domaćom publikom.

VEZANI TEKST - Mejdan spreman za finale: Bosna i Sloboda su dva naša najveća kluba, čeka nas kvalitetna košarkaška predstava

- Neće nas zavarati njihove nešto slabije partije u posljednje vrijeme, sigurno je da će se u ovom meču htjeti iskupiti za to. Oni uvijek imaju odličnu podršku svoje publike i mi moramo biti spremni da će i sutra biti isto tako. Dobra su ekipa, ulog je velik, plasman na final four i morat ćemo odigrati na visokom nivou – izjavio je Rahimić za Fenu.

Podsjetio je da je Bosna igrala protiv Slobode u gostima u domaćem prvenstvu, te da su njegovi košarkaši taj meč izgubili zbog velikog broja grešaka na terenu, koje će sutra morati ispraviti ako žele proći dalje.

Svi košarkaši Bosne su zdravi i spremni za sutrašnji meč. Ekipa će večeras odraditi još jedan trening na kojem će Rahimić još bolje sagledati formu i zdravstveno stanje svojih košarkaša.

Final four Kupa Mirza Delibašić igrat će se 18. i 19. februara, a grad domaćin završnice još nije određen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.