open-navfaktor-logo
search
Dragan Nikolić "poludio"
Trener Borca urlao na igrače: "J**o vam pas mater, majmuni, kreteni"
Košarkaši Borca zadržali su maksimalan učinak i nakon šestog kola regionalne ABA 2 lige.
16.12.2021. u 09:50
get url
text

Banjalučki tim je u susretu 6. kola turnira na Ilidži pobijedio Pelister iz Bitole sa 101:86 i jedini je tim s omjerom 6-0.

No, nije Borcu išlo sjajno tokom cijele utakmice. Banjalučani su u drugoj četvrtini ispustili "plus 11", a trener Dragan Nikolić je "poludio", pozvao time-out i propisno izvrijeđao svoje izabranike.

- Hajde ovako. J**o vam pas mater, prvo vi kažite što imate, j*** vam pas mater! Hajde, vi se sad ispričajte, majmuni, a poslije mi ovdje da glumimo budale. Hajde još pričajte, hajde još! Hajde ispričajte se svi, objašnjavajte nam, kreteni! Sve kontra. Poslije ćemo u svlačionici riješiti ovo - urlao je Nikolić u završnici prvog poluvremena, koje je njegova ekipa izgubila 48:45.

Meč je prelomljen u trećoj četvrtini, koju je Borac dobio sa 32:19. Ako je pred kamerama onako izvrijeđao svoje izabranike, šta je tek bilo u svlačionici...

Na pitanje da li je zadovoljniji nego nakon prvog meča, odgovorio je da je posebno zadovoljniji nakon prvog poluvremena.

- Onaj time-out konkretno meni ne priliči, jer ja sam vrlo duhovit čovjek. Znam da će razni tipovi to komentarisati... Izvinjavam se općem auditorijumu koji ima vrlo nježan sluh. Košarka ne može da se igra kao balet, nego da se igra kao drugo poluvrijeme - kazao je Nikolić nakon meča.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.