open-navfaktor-logo
search
Odjeci derbija
Trener Borca se žali: Imali smo buđenje u pola 4, policijski je sat, a na tribinama 500 ljudi...
Velež i Borac podijelili su bodove u derbiju 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
30.04.2021. u 22:12
get url
text

Rođeni su bili bliže pobjedi, a gosti su do boda stigli u 89. minuti iz penala.

VEZANI TEKST - Velež u 89. minuti ostao bez pobjede, Borac ostao lider

- Poslije dugo vremena Borac i Velež su na ovim mjestima gdje su sada na tabeli. Uvertira za derbi je bila teška, ali mi smo došli da pobijedimo. Međutim, rano smo morali da napravimo dvije izmjene zbog povreda golmana Pavlovića i Dine Ćorića. Moram da pohvalima obje ekipe na dobroj igri, poštujem Velež i želim domaćinu svu sreću u nastavku sezone - kazao je Marko Maksimović, trener Borca, za Arena Sport, a potom dodao:

- Međutim, morate znati da smo mi sinoć imali buđenje u pola 4. Obično treneri nešto govore kada izgube, a a ja to kažem kad smo osvojili bod kojim sam zadovoljan. Imamo situaciju da je policijski sat, a ima 500 ljudi na tribinama. Meni to ne smeta, ja bi volio da je pun stadion da svi uživamo... Velež je veliki klub i želim mu sve najbolje - naglasio je Maksimović.

Feđa Dudić, trener Veleža, žali što njegova ekipa nije stigla do punog plijena.

- Ostaje žal za ovom utakmicom. Borac je ušao bolje u utakmicu, nisu stvarali šanse, ali su bili aktivniji. Nama je falio Radovac. U drugom dijelu smo ih limitirali i gol je došao kao nagrada. Imali smo situacije da riješimo ranije meč, nismo i primili smo gol. Ostaje žal - kazao je Dudić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.