open-navfaktor-logo
search
Vraća se Vranješ
Trener Borca pred Sarajevo: Bespotrebno se dižu prašina i tenzija
Predstojećeg vikenda na programu su mečevi 26. kola Premijer lige BiH u fudbalu.
16.04.2021. u 14:44
get url
text

Derbi ove runde igra se na Koševu gdje lider prvenstva Sarajevo dočekuje drugoplasirani Borac. Ukoliko izabranici Marka Maksimovića slave prišli bi domaćinima na samo dva boda zaostatka.

U prethodna dva duela više uspjeha imalo je Sarajevo koji je prvi meč na Koševu dobilo 4:2, dok u Banjoj Luci nije bilo pobjednika 2:2.

- Utakmice između Borca i Sarajevu uvijek nose posebnu draž. Očekujem i nas jako motivisane, očekujem Borac koji će odigrati dobru utakmicu i nadamo se povoljnom rezultatu. Nemamo puno da izgubimo, nismo na Koševu ostvarivali najbolje rezultate, ali to nas ne amnestira da ne pokušamo to da uradimo sutra.

Vidim da se diže prašina, tenzija, a mislim da je bespotrebno pred ovaj derbi. Borac ide na ovaj derbi u dobrom raspoloženju. Mi stvarno nemamo šta da izgubimo, a možemo mnogo da dobijemo. Idemo od utakmice do utakmice, ima poslije još sedam kola.

Sarajevo je objektivno i protiv Širokog igralo dobro pa izgubilo 1:0, pa protiv Veleža drugo poluvrijeme moglo je biti 1:1. Ne bih nikada prijetio Sarajevu, ali ne može nam niko uskratiti pravo da odemo tamo i odigramo dobru utakmicu - rekao je Marko Maksimović, trener Borca.

U tim Borca za ovaj meč se vraćaju kapiten Stojan Vranješ i Aleksandar Vojnović, dok su i dalje odsutni Jovanović, Milojević i Lukić.

- Nijedna utakmica nije lagana, a pogotovo ne protiv Sarajeva na Koševu. Svjesni smo da moramo da pružimo maksimum da bismo napravili dobar rezultat. Dobro smo radili, imamo pozitivan niz. Spremni smo da damo maksimum i nadamo se povoljnom rezultatu - optimista je prvotimac Marko Brtan.

Utakmica Sarajevo - Borac igra se sutra na stadionu Koševo sa početkom u 19 sati, a sudit će Elvis Mujić iz Banovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.