open-navfaktor-logo
search
Pritisci pomogli
Trener Borca: Maksimović titulu prvaka posvećuje "dušebrižnicima iz Federacije"
Borac je pod vodstvom trenera Marka Maksimovića stigao na korak do šampionske titule u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
19.05.2021. u 12:30
get url
text

Dva kola prije kraja prvenstva Banjalučani imaju četiri boda više od Sarajeva, uz bolji međusobni skor od Bordo tima.

Već u narednom kolu kada u grad na Vrbasu dolazi Tuzla City, Borac može ovjeriti prvo mjesto na tabeli. Bio bi to ogroman uspjeh za klub, ali i trenera koji nema bogato iskustvo.

Maksimović je u razgovoru za Glas Srpske kazao da je "zahvalan svima koji su bili uz Borac, a posebno svim dušebrižnicima iz Federacije BiH".

- Pritisci, prije svega federalnih medija, ali i pojedinaca iz Sarajeva i Mostara, pomogli su nam da budemo ovdje gdje smo sada. Zahvalan sam im na tome, jer kada god nismo imali snage, oni su nas "dizali" svojim provokacijama. Ti napisi pozitivno su djelovali na nas i mogu da im poručim da je ovo titula za njih - naglasio je Maksimović.

On je otkrio i da je nakon poraza u Mostaru od Veleža ponudio ostavku čelnim ljudima kluba, ali da ona nije prihvaćena. Poslije toga Borac je zaigrao kao preporođen.

Pored toga što se nalaze blizu osvajanja titule prvaka, Borac će igrati i finale Kupa Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.