open-navfaktor-logo
search
Quique Setien
Trener Barcelone diplomatski odgovarao na pitanja o razmjeni Arthur-Pjanić
Trener Barcelone Quique Setien pojavio se pred medijima uoči subotnjeg gostovanja Barcelone kod Celte.
26.06.2020. u 17:05
get url
text

Katalonske novinare najviše je zanimao eventualni transfer Arthura Mela u Juventus, odnosno dolazak Miralema Pjanića na Nou Camp.

Podsjećamo da mediji u Španiji i Italiji ovih dana bruje da je razmjena gotova stvar, da će se posao završiti do 30. juna, a da će Brazilac već u nedjelju, uz dozvolu kluba otputovati na ljekarske preglede u Torino.

Naravno, Arthur i Pjanić će u svakom slučaju do kraja sezone ostati u svojim klubovima, a moguće je, primjera radi, da odmjere snage u Ligi prvaka.

- Ne shvatam to zdravo za gotovo. Klub me nije obavijestio da odlazi. Ako je to kojim slučajem tako, nastavit će raditi s nama do zadnjeg treninga. Mora ostaviti dobar dojam i najvažnije je biti iskren do posljednjeg dana, a uvjeren sam kako on jeste - rekao je Setien o Arthuru.

Na pitanje da li bi želio da Brazilac ostane na Nou Campu, Setien je kazao da ne govori o hipotezama, da mora biti fokusiran i da se ne smije trošiti na stvare za koje ne zna da li će se dogoditi. Veli da je fokusiran samo na subotnji meč.

A da li je Arthur mislima već u Juventusu?

- Ovo je apsolutno nenormalno. Bilo kojem igraču mora biti jasno da sezone nije gotova i da igraju važne utakmice. Svi žele dobar kraj, ostati u dobrom sjećanju i osvojiti neki naslov. Od igrača očekujem profesionalizam i odgovornost do posljednjeg dana - konstatovao je Setien.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.