open-navfaktor-logo
search
Želi pojačanja
Trener Barce: Je li ovo idealna ekipa za mene? Imam neke nedoumice
Poslije sedam odigranih utakmica u La Ligi Barcelona je na osmom mjestu španskog prvenstva.
11.11.2020. u 12:27
get url
text

Već su tri mjeseca otkako je Ronald Koeman sjeo na klupu Blaugrane, a klub sa Nou Campa kasni devet bodova za provplasiranim Real Sociedadom, koji ima i dvije utakmice više.

Nizozemski stručnjak, koji je zbog Barce napustio klubu nacionalne selekcije svoje zemlje, kaže kako je zadovoljan onim što je njegov tim napravio na početku sezone.

- Mnogo je stvari u kojima smo na pravom putu. Nisam sretan zbog posljednjih utakmica u kojima smo u La Ligi izgubili bodove, ali generalno mogu biti zadovoljan. Još smo na početku, a moramo se popraviti u mnogim aspektima - kazao je Koeman za Mundo Deportivo.

Nizozemac je došao u Barcelonu na čijoj klupi je prije njega sjedio Quique Setien, koji je izdržao svega sedam mjeseci. Iz onoga što je rekao Koeman, čini se da nije pretjerano sretan i zadovoljan igračkim kadrom, o kojem će morati razgovarati sa klupskom upravom.

Među igračima koji su ovog ljeta pojačali Barcelonu je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić. O veznjaku Zmajeva dosta se priča i piše u španskim medijima, no Koeman nije nikoga želio izdvajati.

- Radim s igračima koje imam, ali ako me pitate da li je ovo idealna ekipa za mene, onda imam neke nedoumice. Stvari se uvijek mogu popraviti. Na nekim pozicijama smo poprilično ograničeni, a sve to zavisi od kluba - naglasio je Nizozemac, aludirajući na finansijsku situaciju u redovima Katalonaca.

Da nije najsretniji igračkim kadrom potvrđuje i Koemanova želja za pojačanjem u vrhu napada.

- Ako pričamo o angažmanu napadača, onda je ime Memphisa Depaya iznad svih ostalih, iako mnogi ljudi u njemu ne vide čistu "devetku" - rekao je Koeman.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.