open-navfaktor-logo
search
Španski stručnjak
Trener Arsenala: Nisam diktator, tražim poštovanje
Trener Arsenala Mikel Arteta u izjavi koju je dao za engleske medije rekao je da svoj autoritet ne pokušava uspostaviti diktatorskim pristupom, ali da traži poštovanje i predanost od fudbalera.
24.12.2021. u 12:23
get url
text

Njegov komentar je odgovor fudbaleru Topnika Pierre-Emericku Aubameyangu, kojem je prošle sedmice oduzeta kapitenska traka zbog kršenja discipline.

- Nažalost, nije u ekipi zbog nediscipline. Mislim da smo bili vrlo dosljedni u odabiru nekih principa o kojima se ne može pregovarati u ekipi, a koje smo postavili u ime kluba - rekao je tada trener londonskog kluba Mikel Arteta.

Danas se u izjavi osvrnuo na to da traži poštovanje i predanost od svojih igrača, te ukoliko to ne bude poštovano da će napustiti klub.

- Ja ne namećem svoj autoritet time da se ponašam diktatorski ili da sam nemilosrdan. Tražim samo jednu stvar, poštovanje i predanost. To je minimum. Ako to ne mogu dobiti, spremit ću kofere i otići negdje drugo - izjavio je španski stručnjak.

Arsenal se trenutno nalazi na četvrtom mjestu Premiershipa sa 32 boda, 12 bodova manje od prvoplasiranog Manchester Cityja.

- Ja ne mogu tražiti od igrača da svaku loptu smjesti u mrežu, ali tražit ću da rade prave stvari za ovaj klub svaki dan. Da bi bio uspješan, moraš pokazati strast prema tome i ako želiš predstavljati klub kao što je Arsenal, to je najmanje što moraš dati - dodao je Arteta. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.