open-navfaktor-logo
search
Jugoslav Trenčovski
Trener Akademije Pandev: Budimo iskreni, Zrinjski je bolji od nas
Odigrali smo veoma loše, a bili smo i fizički inferiorni u odnosu na tim iz Mostara, priznao je Trenčovski
12.07.2019. u 11:06
get url
text

Jugoslav Trenčovski, trener Akademije Pandev istakao je da su njegovi fudbaleri sinoć u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za UEFA Evropa ligu u Skoplju poraženi od boljeg tima.

Zrinjski iz Mostara slavio je sa uvjerljivih 3:0, te će revanš naredne sedmice za vicešampiona Bosne i Hercegovine, po svemu sudeći, biti "laganiji trening".

- Odigrali smo veoma loše, a bili smo i fizički inferiorni u odnosu na tim iz Mostara. Dobili smo vrlo brz udarac i onda je jednostavno bilo teško vratiti se u igru. Međutim, treba naglasiti da je za sve nas, uključujući i mene, igranje u Evropi novo iskustvo. Neki mi pripisuju krivicu i da sam pogriješio u odabiru prvih 11 igrača za utakmicu. Moji igrači su bili impresionirani. Mogu reći da smo izgubili meč u sredini terena. Ovako loše ne možemo odigrati dva puta, u to sam uvjeren. Iskustvo i naša fizička priprema u ovom trenutku nisu na razini da možemo odgovoriti ekipi kao što je Zrinjski. Budimo iskreni, Zrinjski je sada bolji od nas - rekao je Trenčovski, prenosi Anadolu Agency (AA).

Revanš utakmica prvog kola kvalifikacija za UEFA Evropa ligu između Zrinjskog i Akedemije Pandev iz Strumice (Sjeverna Makedonija) igrat će u četvrtak, 18. jula, na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.