open-navfaktor-logo
search
Bh. borac
Treći vezani poraz Ahmeda Vile: Sudije su me opljačkale
Bosanskohercegovački borac Ahmed Vila je prošlog vikenda u švedskom Vasterasu doživio treći poraz zaredom u svojoj MMA karijeri.
02.03.2020. u 11:33
get url
text

Bolji od njega na bodove je bio domaći borac Arman Popal. Meč se održao na 6. priredbi promocije FCR.

Sudije su nakon tri runde prednost podijeljenom odlukom dali Popalu, što je naljutilo i razočaralo Sarajliju.

- Nažalost, izgubio sam podijeljenom odlukom na FCR-u. Mislim da sam vrlo objektivna osoba i mislim da sam opljačkan od strane sudija. Mislim da sam napravio dovoljno da bih pobijedio, a dobio sam i gomilu poruka od ljudi koji su u ovom sportu i koji vjeruju da sam pobijedio - napisao je Vila na svom zvaničnom profilu Instagramu, te je dodao:

- Ovo me čini vrlo, vrlo ljutim. Žrtvovao sam mnogo da bih došao u Švedsku boriti se. Dignuo sam se u laku kategoriju da bih se borio protiv momka kojem ne mogu naći protivnika ovdje u Švedskoj i napravo sam i više nego dovoljno da bih pobijedio.

Bivši FFC prvak u prošlosti je imao mnogo problema sa sličnim situacijama. Na priredbi u Beču 2018. godine je u najmanju ruku oštećen, da bi rezultat meča u konačnici ipak bio preinačen u "No Contest". Sada je svjestan da su šanse za promjenu konačnog ishoda vrlo mršave.

- Znam da su šanse da se ovaj rezultat izmjeni vrlo slabe, ali barem se nadam da se ovo neće dogoditi drugim borcima - zaključio je borac koji trenira u sarajevskom Pretorianu i švedskom AllStars Gymu.

Vila s novim porazom, trećim u nizu, sada ima 6-4 na profesionalnom kontu. Za pobjedu ne zna još od 2017. godine i meča protiv Tilena Kolariča na FFC-u 29 u Ljubljani.

Priliku za popravak će imati već 25. aprila u Maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu kada će na FNC 3 priredbi ukrstiti rukavice s hrvatskim borcem Karlom Caputom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Unfortunately I lost by split decision on @fightclubrushfcr. I consider myself a very objective person, and I think that I got robbed by judges. I think I did enough to win this fight and I have recieved a dosen messages by people who are in the sport and they think I won this fight. It makes me really angry, that I have sacrificed a lot to come here in Sweden to fight, went up to lightweight to match a guy that cannot find opponent here in Sweden, and did more than enough to win this fight. I know that chances of changing the result of the fight are slim, but I hope that mistakes like this are not going to happen to other fighters. I want to say thank you to my wife @beastie_i for coming from Bosnia to watch me fight. Thank you @ostrogonacproductions @coachhamberg @timur_tsechoev1 And special thanks to @zoranmilic for having me in his home. @skriversmma Thank you brother for your support. Biggest thank you to guys from @vasterasfightclub for all the support I got. Thanks all the guys from Allstars gym that supported me as well, it is a pleasure to have friends like you! It was an honor to represent #bosniaandherzegovina here in Sweden. I will try to make the most of this experience and enjoy for few days, and develop even more. Oss!

A post shared by Ahmed Vila (@vilaahmed) on

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.