open-navfaktor-logo
search
PLBiH
Treći trijumf Bordo tima: Sarajevo nije dozvolilo iznenađenje protiv Radnika
Strijelci za domaće bili su Velkoski i Šerbečić, a za goste je pogodio Peco 
19.08.2019. u 22:18
get url
text

Fudbaleri Sarajeva stigli su do treće pobjede u novoj sezoni BHT Premijer lige BiH. Izabranici trenera Husrefa Musemića večeras su na Koševu u posljednjem meču 5. kola sa 2:1 savladali bijeljinski Radnik. 

Bordo tim je na startu pokušao preko Letića, koji je u u dva navrata loše centrirao.

Odgovorio je Radnik koji je opasno zaprijetio u 7. minuti. Peco je "probio" lijevu stranu i povratnom loptom uposlio Đurića, čiji udarac je blokiran, pa je lopta završila u korneru.

U 12. minuti sjajanu asistenciju Šabanovića u gol nije uspio pretvoriti Ahmetović. S druge strane udarac Maksimovića nakon soloprodora u posljednji tren izblokirao je Šerbečić.

Sarajevo je povelo nakon pola sata igre. Benjamin Tatar je "spasio" jednu "izgubljenu" loptu, te nesebično uposlio Velkoskog, koji je matirao Bilobrka.

{$galerijaFotografija}

U drugom poluvremenu inicijativu su preuzeli gosti, a u 62. minuti Kovačević je zaustavio sjajan pokušaj Pece. Ipak, dvije minute kasnije ni reprezentativni golman Bordo tima nije mogao ništa. Radović je ubacio, a Peco iz prve poslao loptu u mrežu. 

Mogao je Radnik u 70. minuti i do preokreta, ali je mrežu domaćem tima fenomenalnom intervencijom spasio Kovačević nakon šuta Mahira Karića.  

U posljednjih 15 minuta utakmice Husref Musemić je sve karte bacio u napad i umjesto veznjaka Gavrića na teren je poslao napadača Handžić. To se ubrzo isplatilo startegu Bordo tima, jer je u 79. minuti za novo slavlje domaćih pogodio Besim Šerbečić. Stoper Sarajeva najbolje se snašao u gužvi ispred Bilobrka i iz drugog pokušaja pogodio za 2:1. 

Nedugo potom Šerbečić je zbog povrede morao napustiti teren, a domaći su ostali sa desetericom u polju, jer je Musemić do tada izvršio sve tri izmjene. 

Iako su bili brojčano superiorniji gosti nisu uspjeli stići do izjednačenja. 

Premijer liga, 5. kolo

Velež - Široki Brijeg 1:0
Zvijezda 09 - Čelik 2:2
Borac - Mladost 0:0
Željezničar - Sloboda 2:2

Nedjelja, 18. august

Tuzla City - Zrinjski 0:0

Ponedjeljak, 19. august

Sarajevo - Radnik 2:1

Rezultati by SofaScore

Utakmica FK Sarajevo - FK Radnik Bijeljina 19.08.2019
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.