open-navfaktor-logo
search
Evropsko prvenstvo
Treći poraz odbojkašica BiH, Rusija nije dovoljno izmorila Belgijanke
Ženska odbojkaška repezentacija Bosne i Hercegovine upisala je treći poraz na Evropskom prvenstvu, nakon što je izgubila od Belgije rezultatom 3:0 (25:23, 25:19, 25:15).
24.08.2021. u 18:29
get url
text

Prvi set počeo je boljom igrom naših odbojkašica. Iako u početnom sastavu nije bilo naše najbolje igračice i kapitenke Edine Begić, izabranice Stevana Ljubičića dominirale su u prvom dijelu prvog seta. Ipak, sredinom seta Belgijanke su uspjele uvezati tri poena i doći do izjednačenja - 15:15.

Do samog finiša seta igralo se poen za poen, no Belgijanke su kraj seta odigrale skoncentrisanije i riješile ga u svoju korist sa 25:23. Greške naših odbojkašica na kraju prvog seta, koje su na početku bile svedene na minimum, na kraju su pomogle Belgijankama da povedu s 1:0.

Na startu drugog seta naša selekcija povela je s 3:1, no ubrzo je Belgija preuzela vodstvo koje nije ispuštala do kraja. Dobar blok Belgijanki, ali i slabija igra našeg nacionalnog tima rezultirala je vodstvom Belgije od 2:0.

{$galerijaFotografija}

Činjenica da su jučer igrale pet setova protiv Rusije (slavile nakon preokreta s 3:2) nije ostavila pretjerano velikog traga na belgijsku reprezentaciju koja je u drugoms setu slavila sa 25:19.

U trećem setu Belgijanke su bile najuvjerljivije, a rezultat za konačnih 3:0 glasio je 25:15. Ovim porazom šanse naše selekcije za plasman u naredni krug svedene su na minimum.

Posljednju utakmicu bh. odbojkašice igraju u četvrtak, a protivnik će im biti selekcija Rusije. Početak susreta zakazan je za 17 sati.

bih1.jpg
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.