Srijeda, 28.07.2021.
h

Treći Festival dječije umjetnosti od 2. do 6. maja u Sarajevu

Prvi Internacionalni festival u BiH i regionu koji je prilika za afirmaciju knjige, muzike i pozorišne umjetnosti za djecu i mlade- Festival dječije umjetnosti, koji je pokrenuo dječiji pisac Fahrudin Kučuk, bit će upriličen od 3. do 6. maja u Pozorištu mladih, Narodnom pozorištu i Velikoj sali Općine Stari Grad.  

Festival je dobio prefiks značajnog umjetničkog festivala za populaciju od 6. do 14. godina, a tokom njegovog ovogodišnjeg, trećeg izdanja kroz stalne dnevne aktivnosti bit će prezentirano oko 300 učesnika dramskog, literarnog i muzičkog stvaralaštva – profesionalaca iz BiH i regije. Otvorit će ga mjuzikl “Annie“ 3. maja u Narodnom pozorištu Sarajevo, a svaki dan u terminima 11 i 14 sati predstave će igrati u Pozorištu mladih Sarajevo.

U okviru Festivala održava se takmičarski dio iz tri oblasti (teatar, muzika i književnost). Osam dječijih predstava iz BiH i regije plus dvije festivalske premijere, bit će igrane u glavnom takmičarskom programu, nekoliko horova iz BiH sa revijalnim programom, mnoge art radionice, književna druženja, kao i izbor najboljih bajki pristiglih na raspisani Konkurs. Festival je takmičarskog i revijalnog karaktera, a nagrade su novčane u ukupnom iznosu od 6.000 KM.

Partner Festivala je Općina Stari Grad, a pokrovitelj Ministarstvo kulture i sporta KS. Podržali su ga brojni prijatelji i sponzori. Završna ceremonija, dodjela nagrada i zatvaranje Festivala planirano je za 6. maj u 18 sati u Velikoj sali Općine Stari Grad.

Ulaz na sve programe je besplatan uz prethodnu najavu na 061 337 407 ili preko maila: [email protected]

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh