open-navfaktor-logo
search
Stoni tenis
Trećeg dana Evropskog prvenstva u Sarajevu na programu četvrtfinalni mečevi
Trećeg dana Evropskog stonoteniskog U21 prvenstva u Sarajevu, na kojem učestvuje 112 najboljih mladih stonotenisera i stonoteniserki iz 32 države, na programu su četvrtfinalni mečevi, nakon što su završena takmičenja u grupnoj fazi u svim kategorijama.
07.04.2023. u 13:16
get url
text

Na EP u subotu, 8. aprila su na rasporedu polufinalni, a u nedjelju, 9. aprila finalni mečevi.

Direktor stonoteniske reprezentacije BiH Anes Alić u izjavi za Fenu kaže da se prvenstvo odvija bez problema te da su učesnici izuzetno zadovoljni uslovima.

- Delegacija Evropske stonoteniske asocijacije (ETTU) zadovoljana je organizacijom, tako da smo već u pregovorima s njima da nam ponude organizaciju još nekih prvenstava, s obziorom da imamo perfektne uslove u kompleksu hotela Hills. Zvaničnici ETTU su izjavili da je sve na vrhunskom nivou i da smo organizacijski uspjeli da zadovoljimo njihove visoke kriterije - kazao je Alić.

Takmičari Bosne i Hercegovine na EP-u Darko Pajić i Benjamin Zijadić, te Džana Biogradlić i Harisa Mešetović jučer su završli svoje nastupe i nisu uspjeli proći grupne faze pojedinačno.

- Naša reprezentacija je ovdje bila najmlađa. Odlučili smo da podmladimo reprezentaciju, da to budu mladi, koji će za par godina steći pravo učešća. Ovo je pozivni turnir na kojem pravo nastupa imaju samo najbolje rangirani takmičari sa evropske liste. Našim predstavnicima to će sigurno biti jedno veliko iskustvo da za naredne tri-četri godine sami izbore nastup na ovom takmičenju - kazao je Alić.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas će u Olimpijskom muzeju organizirati svečani prijem za čelnike ETTU-a i goste, u povodu Evropskog prvenstva i 50. godišnjice Svjetskog stonoteniskog prvenstva (STENS) koje je 1973. godine održano u Sarajevu.

- Pored zvaničnika Svjetske i Evropske stonoteniske asocijacije (ITTF i ETTU), te iz Balkanske asocijacije, prijemu će prisustvovati i sudije i volonteri, učesnici tadašnjeg STENS-a. Na prijemu ćemo uručiti simbolične plakete, da se sjetimo tog događaja i kako je to nekada bilo - kazao je Alić za Fenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.