open-navfaktor-logo
search
Okružni sud Banja Luka
Treće suđenje: Draganu B. iz Laktaša 15 godina zatvora za seksualno zlostavljanje tri sestre
Vijeće Okružnog suda Banja Luka osudilo je Dragana B. (25) iz Laktaša na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora za obljubu i seksualno zlostavljanje tri sestre mlađe od 15 godina, kao i za krivično djelo zadovoljenje spolnih strasti pred djetetom.  
30.09.2022. u 14:36
get url
text

Ovo je treći put da Okružni sud Banja Luka donosi presudu u ovom predmetu jer ju je Vrhovni sud do sada dva puta ukidao i predmet vraćao na novi postupak.

Prvi put je bio osuđen na 19, a zatim na 17 godina zatvora, ali su obje presude ukinute.

Uoči izricanja presude u ponovljenom postupku, tužilaštvo je izmijenilo optužnicu i odustalo od gonjenja optuženog za seksualno zlostavljanje i četvrte, najmlađe sestre, koja je 2013. godište. Razlog je to što ona istražiocima i psiholozima nije mogla dati informacije o krivičnom djelu.

Zbog osjetljivosti slučaja i zaštite žrtava, postupak je bio zatvoren za javnost, kao i današnje izricanje presude. Žrtve ovog zločina su djevojčice 2005, 2007. i 2008. godište.

Prema navodima iz optužnice, Dragan B. je bio ljubavnik njihove majke M. J. (40), protiv koje je razdvojen postupak zbog sumnje da je pred kćerkama imala seksualne odnose s optuženim.

U optužnici se, između ostalog, navodilo da je optuženi u periodu od marta 2019. godine do februara 2020. godine u kući gdje su djevojčice živjele sa majkom, u jednom selu kod Laktaša, kao i u svojoj porodičnoj kući, u više navrata počinio obljubu nad sestrama.

Bio je u emotivnoj vezi sa njihovom majkom M. J. (40) i "navodno joj pomagao u poljoprivrednim radovima, te svakodnevno boravio u njihovoj kući u vrijeme dok je bio odsutan otac maloljetne djece".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.