Utakmicom Široki Brijeg - Radnik, u kojoj je domaćin slavio s uvjerljivih 3:0, kompletirano je treće kolo BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prvu ovosezonsku pobjedu Širokobriježana na Pecari je pratilo 1.100 gledalaca, dok je najviše publike privukao derbi između Željezničara i Zrinjskog. Susret između trećeplasiranog i drugoplasiranog tima iz prošle sezone na stadionu Grbavica, prema zvaničnim podacima N/FSBiH, gledalo je 7.170 gledalaca.

Pobjedu Sarajeva nad Slobodom pratilo je 4.000 gledalaca, dok je hiljadu manje privukao susret Veleža i Čelika u kojem su gosti stigli do druge ovosezonske gostujuće pobjede.

Susret Tuzla City - Borac (2:1) sa tribinama stadiona Tušanj okupio je 1.000 gledalaca, dok je najslabija pobjeda u trećem kolu PLBiH bila u meču Zvijezda 09 - Mladost. Podjelu bodova između ova dva tima pratilo je svega 250 gledalaca.

Ukupno 16.520 gledalaca pratilo je šest premijerligaških mečeva tokom vikenda koji je iz nas ili preciznije rečeno 2.735 po utakmici, što je, prosječno gledano skoro za hiljadu gledalaca manje po meču u odnosu na susretu drugog (ukupno 21.700), te skoro dvije hiljade gledalaca u odnosu na mečeve prvog kola PLBiH (ukupno 28.000).