open-navfaktor-logo
search
Poznati i izvođači
Treba ponijeti VTP potvrdu: Na Trgu slobode u Tuzli bit će organiziran doček Nove godine
Grad Tuzla i Turistička zajednica grada odlučili su organizirati javni doček Nove godine na Trgu slobode, s obzirom na to da se radi o otvorenom javnom prostoru koji omogućava okupljanje većeg broja građana, saopćeno je danas iz Turističke zajednice.
21.12.2021. u 20:10
get url
text
Doček Nove godine u Tuzli

- Kako je i sama manifestacija "Zima u Tuzli" bila fokusirana na podršku lokalnim obrtnicima i muzičkim izvođačima, tako smo se i za javni doček Nove godine opredijelili za domaće izvođače - navode u saopćenju.

Za uvodno zagrijavanje zaduženi su VIS Kapitalisti, koji nastupaju od 19 do 21 sat, zatim od 21 slijedi tuzlanski Salt City Band, a u 23 sata na scenu izlazi VIS Retro koji će posjetitelje uvesti u Novu godinu. Muzički program se završava sat poslije ponoći.

- U ponoć će biti upriličen i vatromet u kontroliranim i sigurnim uvjetima, uz nadzor stručnih lica, a građane molimo da se suzdržavaju upotrebe petardi i drugih pirotehničkih sredstava - kaže se u saopćenju.

Organizatori će na Trgu slobode obezbijediti prisustvo Agencije za zaštitu ljudi i imovine i Covid-redara, te će Profesionalna vatrogasna jedinica grada Tuzle i Služba hitne medicinske pomoći biti na raspolaganju.

- Molimo građane da se pridržavaju propisanih mjera i da sa sobom ponesu jednu od VTP (vakcinisan, testiran, prebolio) potvrda - saopćili su organizatori.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.