open-navfaktor-logo
search
Antinacizam
Transparent koji govori o navijačima Celtica, zbog njega su i dobrodošli u Sarajevo
U jednoj od ulica glavnog grada naše zemlje danas se mogao vidjeti i transparent koji jasno govori o antinacističkoj orijentaciji navijača Celtica
09.07.2019. u 17:18
get url
text

Navijači Celtica oduvijek su naklonjeni onima koji su kroz historiju ugnjetavani, koji su se borili i koji se dan danas bore za opstanak.

Na domaćim utakmicama škotskog velikana često se mogu vidjeti poruke podrške Palestini i palestinskom narodu, a njihovi atifaštički stavovi nadaleko su poznati.

U razgovoru sa škotskim novinarima na jučerašnjoj press konferenciji u hotelu Bristol rečeno nam je da su navijači Celtica dobro upoznati sa dešavanjima u protekloj agresiji na Bosnu i Hercegovinu u kojoj je Sarajevo bilo pod opsadom, ali isto tako i da su dobro upućeni u dio historije koji se odnosi na dešavanja u Drugom svjetskom ratu.

U jednoj od ulica glavnog grada naše zemlje danas se mogao vidjeti i transparent koji jasno govori o antinacističkoj orijentaciji navijača Celtica, zbog čega su u bh. prijestolnici očito dobrodošli, s obzirom da do sada nije zabilježen nijedan navijački incident.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.