open-navfaktor-logo
search
La Liga
Transfermarkt ažurirao vrijednosti: Messi najveći "gubitnik", i Pjanić u njegovom društvu
Poznati portal za fudbalsko tržište i transfere, Transfermarkt.de, danas je aktuelizirao tržišne vrijednosti fudbalera koji nastupaju u španskoj La Ligi.
05.01.2021. u 15:33
get url
text

Prvi put poslije deset godina tržišna vrijednost Lionela Messija manja je od 100 miliona eura, i sada iznosi 80 miliona eura, a najvredniji igrač La Lige sa 100 miliona eura sada je Joao Felix (Atletico Madrid).

Nakon što je Transfermarkt ažurirao vrijednosti kapiten Barcelone prvi je "gubitnik" španskog prvenstva, a mjesto na listi 25 najvrednijih izgubio je i fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić. Vrijednost veznjaka Barcelone pala je za deset miliona eura, prema čemu je deveti na listi "gubitnika", a prema novoj vrijednosti (40 miliona eura) zauzima 34. mjesto.

Drugo mjesto na listi najvrednijih zauzima Jan Oblak sa 90 miliona eura, Ansu Fati (Barcelona) vrijedi 80 miliona eura, koliko i već spomenuti Lionel Messi. Po 75 miliona eura vrijede dvojica golmana Thibaut Courtois (Real Madrid) i Marc-Andre ter Stegen (Barcelona).

Četverica fudbalera vrijede po 70 miliona eura, a to su Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Casemiro (Real Madrid), Federico Valverder (Real Madrid) i Rahael Varane (Real Madrid), dok po 65 miliona eura koštaju Frenkie de Jong (Barcelona) i Jose Maria Gimenez (Atletico Madrid).

Na kraju treba spomenuti da je vrijednost Kenana Kodre sa 800 hiljada eura "skočila" na milion.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.