Iz KS dolazi predsjednik Saveza 

- Izborna skupština će biti održana 5. maja u Fojnici. Prije toga Upravni odbor Saveza će u Sarajevu održati sjednicu na kojoj će se iskristalisati prijedlozi iz kantonalnih saveza na sve funkcije budućeg rukovodstva. Konačnu riječ daje Skupština.

Pojašnjenja radi, Savez penzionera Zeničko-dobojskog kantona daje prijedlog za predsjednika Nadzornog odbora, Tuzlanski za predsjednika Skupštine, Sarajevski kanton predlaže kandidate za predsjednika Upravnog odbora koji će ujedno biti i predsjednik Saveza - govori nam Trakić.

Kaže kako odranije postoji pravilo da se predsjednik Saveza bira iz Sarajeva čisto zbog uštede na troškovima prijevoza, boravka.

- To je dogovoreno zbog funkcionalnosti Saveza. Neizvodljivo je da ja iz ZDK budem predsjednik, bili bi ogromni putni troškovi, a to ne želimo. Nama je cilj da gdje god možemo uštedimo - priča nam Trakić.

Upitali smo koliko su zadovoljni radom sadašnjeg rukovodstva, predsjednika Redže Mehića i da li će on biti jedan od kandidata za predsjednika u naredne četiri godine.

"Ne možete tražiti povećanje penzija, a govoriti da nema para"

- Što se tiče nas, Mehić nije u igri za predsjednika, ali nećemo se nikada miješati u odluku sarajevskog saveza penzionera jer niko nema pravo da se miješa ni u izbor Saveza ZDK. Mi smo završili u 12 općinskih organizacija izbore i na njima su predložene adekvatne osobe koje idu u Upravni odbor i čovjek koji će biti predsjednik NO u Savezu. Iz KS treba da predlože dva kandidata za predsjednika - govori Trakić, ali i dodaje šta u ZDK zamjeraju sadašnjem predsjedniku Saveza Mehiću:

- Ne možete vlasti prenijeti opravdane zahtjeve penzionera i istovremeno braniti vlast, pravdati je. Ne možete tražiti povećanje penzija i pri tome govoriti kako nema para. Vidite da ima para. Tražit ćemo veću odgovornost budućeg predsjednika, veće zalaganje za našu populaciju i da se penzionerima govori samo istina!