open-navfaktor-logo
search
Drama kod Splita
Trajektu sa 350 ljudi otkazao motor, spašavanje nemoguće zbog jakog vjetra i valova
Trajekt je isplovio sinoć oko 20.30 sati iz Ancone i trebao je jutros oko sedam sati uploviti u Split, međutim tokom noći je ostao bez pogona
09.05.2019. u 11:40
get url
text

Putnički brod italijanske kompanije SNAV koji plovi na liniji Ancona - Split nedaleko od Žirja se pokvario i od sinoć pluta Jadranskim morem. Na brodu je oko 250 putnika i 92 člana posade, te oko 50 automobila, pišu hrvatski mediji.

Trajekt je isplovio sinoć oko 20.30 sati iz Ancone i trebao je jutros oko sedam sati uploviti u Split, međutim tokom noći je ostao bez pogona. 

- Predviđeno je bilo spašavanje, već je bila pokrenuta akcija u smislu aktiviranja dva remorkera iz Šibenika i Splita. No zbog jačanja južine i porasta valova odustalo se od toga budući da se pretpostavlja da ne bi bili adekvatni za tegljenje u Split. Trenutno čekamo informacije od nadležnih da vidimo što je odlučeno. Nije prijavljeno nikakvo ozlijeđivanje, nije prijavljeno niti onečišćenje - kazao je za Index David Radas, voditelj službe za odnose s javnošću iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Trenutno se trajekt nalazi na razmeđi splitskog i šibenskog akvatorija, u smjeru Splita, saopćili su iz Ministarstva. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.