Tragedija u Srbiji: Muškarac i žena stradali u ledenoj vodi

objavljeno: 03.02.2018. u 17:44

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se najvjerovatnije dogodila sinoć, a otkrivena je tek oko 10 sati jutros, stradao je muškarac M. B. (36) i nešto mlađa djevojka za koju policija pretpostavlja da je u pitanju njegova supruga.

U blizini mjesta gdje je došlo do nesreće nema mnogo kuća pa slijetanje automobila u hladan kanal niko od stanovnika naselja Crvenka u Borči nije čuo niti vidio. Najbliži stanari nalaze se na oko 200 metara od mjesta udesa i kažu da nisu ništa vidjeli sve dok se jutros u ovoj ulici nije pojavilo više policijskih vozila, vatrogasaca i ronilaca.

Naime, tek oko 9.50 sati jutros slučajni prolaznik vidio je da iz kanala viri automobil i pozvao je policiju. Tek po dolasku policajaca koji su počeli vaditi automobil iz vode utvrđeno je da se u njemu nalaze dva beživotna tijela, javlja Blic.

Ronioci su se ubrzo spustili u ledeni kanal kako bi ga pretražili i saznali da li je u udesu stradao još neko.

Pretpostavlja se da je do nesreće došlo u toku noći, te da je auto usljed neprilagođene brzine u krivini sletio sa puta i završio u kanalu. Žena iz vozila još nije identifikovana, ali pretpostavlja se da je u pitanju supruga stradalog M. B.