open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno u MUP-u
Tragedija u Kreševu: Radnik komunalnog preduzeća poginuo u eksploziji plina
Četrdesetčetverodišnji A. F., radnik Javnog komunalnog preduzeća Kostajnica iz Kreševa preminuo je usljed teških povred koje je jutros zadobio u eksploziji plina, potvrđeno je za Faktor u MUP-u SBK.
29.05.2020. u 15:22
get url
text

Prema riječima glasnogovornika MUP-a SBK Hasana Hodžića, policiji je oko 9 sati prijavljeno da je u podrumu porodične kuće u ulici Fra Grge Martića u Kreševu došlo do eksplozije plina, te da je tom prilikom teško povrijeđen radnik koji je došao da očita vodomjer.

- Radnik ovog preduzeća A. F. (1975) zadobio je teške povrede i najprije je prevezen i zbrinut u Domu zdravlja Kreševo, odakle je upućen za Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je zbog težine povreda preminuo - kazao je Hodžić. 

Kazao je da su na mjesto događaja izašli pripadnici PU Kiseljak i PS Kreševo, koji su po nalogu Tužilaštva SBK obavili uviđaj i provode ostale mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog tragičnog događaja. 

Prema zasad nepotvrđenim informacijama, sumnja se da je do eksplozije došlo usljed curenja plina iz neispravne plinske boce, ali će zvanične informacije biti poznate nakon provedenih istražnih radnji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.