open-navfaktor-logo
search
Takmičenje prekinuto
Tragedija u Hrvatskoj: Automobil tokom utrke izletio sa staze i ubio sudiju
Velika tragedija dogodila se na Grobniku, gdje je poginuo jedan sudija nakon izlijetanja automobila sa staze.
24.07.2022. u 16:48
get url
text

Prvi takmičarski dan četverodnevnog programa međunarodne auto utrke Nagrada Hrvatske 2022, na Grobnik, nije uspješno priveden kraju, piše Novi list.

Pri kraju dnevnog programa, tokom Endurance, jednosatne utrke izdržljivosti, u jednom je trenutku došlo do nenadanog izlijetanja jednog automobila koji je punom brzinom udario u zaštitnu ogradu iza koje se nalazi jedno od sudijskih mjesta.

Od siline udarca vozilo je zaskočilo ogradu kojom prilikom je zahvatio dvoje iskusnih sudija.

Brzom intervencijom dežurne liječničke ekipe i drugih interventnih službi jedan sudija s težim povredama, odmah je transportovan u bolnicu, dok je žena, bez teže vidljivih povreda, prvo zbrinuta u medicinskom vozilu, a potom zbog preventive prevezena na daljnje kontrole.

Iz bolnice je ubrzo stigla vijest da je muškarac podlegao teško zadobivenim povredama, dok je, prema prvim i neslužbenim informacijama sutkinja prošla tek s neznatnim nagnječenjima.

Utrka je prekinuta, nastavlja se utvrđivanje okolnosti zbog kojih je i kako došlo do nezgode, a nastavka utrke, drugim takmičarskim danom, u nedjelju, na Grobniku neće biti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.