open-navfaktor-logo
search
Intenzivna potraga
Traga se za ubicom zeničkog kik-boksera, policiji interesantan 21-godišnji MMA borac
U toku je saslušavanje svjedoka jutrošnje pucnjave, kao i drugih osoba koje bi policiji mogle dati određena saznanja
22.10.2019. u 16:33
get url
text

Policijski timovi Sektora kriminalističke policije i Policijske uprave I u Zenici poduzimaju intenzivne aktivnosti na terenu sa ciljem otkrivanja osobe koja se sumnjiči za ubistvo 33-godišnjeg kik-boksera Džemala Mahmića, koji je ubijen jutros iz vatrenog oružja u Zenici.

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, osumnjičeni za ovo krivično djelo je u bjekstvu, te se radi na njegovom lociranju i hapšenju.

Iz MUP-a ZDK nisu mogli zvanično govoriti o identitetu osumnjičenog za ubistvo, a nezvanično se moglo čuti da je jedna od policiji interesantnih osoba 21-godišnji Anto P., mladić koji posljednjih godina postiže zapažene rezultate u MMA borilačkim vještinama.

U službenim policijskim prostorijama u toku je saslušavanje svjedoka jutrošnje pucnjave, kao i drugih osoba koje bi policiji mogle dati određena saznanja o ovom slučaju.

Pucnjava u kojoj je smrtonosne povrede zadobio Mahmić dogodila se jutros u 9.15 sati u zeničkoj buregdžinici "Lađana" u zeničkoj ulici Londža.

Mahmić je sa teškim povredama prebačen u Kantonalnu bolnicu, čiji ljekari su uzalud pokušavali da ga spase, te je ubrzo nakon prijema i preminuo.

Ubijeni Mahmić je bio akter više obračuna proteklih godina, od ubistva prolaznika Amera Pivića, do ranjavanja Sanjina K. u Babinoj Rijeci, kad je kratko bio u bjekstvu. Bivši bokserski šampion u dva navrata je napadan od kriminalnih grupa.

U svojim iskazima medijima i u javnosti je tvrdio "da je reagovao braneći mladiće koji su dolazili u bokserski klub u kojem je radio jer nije mogao ćutati na maltretiranje omladine koja je trenirala u klubu od strane lokalnih dilera i kriminalaca".

Nisu poznati povodi, ni uzroci za kasnije obračune, ali u posljednja tri registrovana u medijima on je bio predmet napada i pokušaja ubistva.

Očigledno da je neko kome se Mahmić "debelo zamjerio" ovaj put uspio u svojoj nakani.

Bio je višestruki evropski, balkanski i bh. prvak u kik-boksu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.