open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Tradicionalni prijem za boračke porodice povodom pravoslavnog Božića
Načelnik Nedžad Ajnadžić ugostio je deset pravoslavnih porodica, čiji su najbliži kao pripadnici Armije RBiH, izgubili živote tokom agresije na BiH
06.01.2020. u 12:17
get url
text
Općina Centar

U povodu nastupajućeg velikog pravoslavnog praznika Božića, u Općini Centar upriličen je prijem za deset pravoslavnih porodica, čiji su najbliži kao pripadnici Armije RBiH, izgubili živote tokom tokom agresije na BiH.

Ovom prilikom prisutnim članovima boračkih porodica, kao mali znak pažnje, uručena je simbolična novčana pomoć Općine Centar. Porodice poginulih boraca ugostili su načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić.

Čestitajući prisutnima predstojeći Božić sa željom za dobro zdravlje i napredak, načelnik Ajnadžić je naglasio da će tradicija okupljanja povodom vjerskih praznika biti nastavljena i u budućnosti.

- Nadam se da će ova godina biti bolja svima nama. Uvijek treba da imamo na umu da su međusobno uvažavanje, razumijevanje i tolerancija najvažniji temelji zajedničkog života. Ova tradicija će biti nastavljena. Naša srca su otvorena za vas i to je najvažnije. Svi zajedno treba da gradimo multietnički, multikulturalni i multikonfesionalni prostor koji baštini civilizacijske i evropske vrijednosti. Želim odati dužno poštovanje sinovima ove zemlje koji su dali svoje živote za njenu odbranu i želim da se obavežemo da to nikada nećemo zaboraviti, bez obzira na njihovu vjeru i nacionalnu pripadnost - kazao je Ajnadžić. 

Čestitkama se pridružila i predsjedavajuća Karačić koja je kazala da je različitost na prostoru BiH veliko bogatstvo.

- Sretna sam što smo se okupili i što na ovaj način njegujemo tradiciju i ukazujemo poštovanje i priznanje jedni drugima. Ja se nadam da će tako biti i ubuduće, da tradicija svih nas bude ispoštovana i da svi jedni drugima možemo pogledati u oči sa olakšanjem, vjerom i nadom u bolju budućnost - dodala je Karačić, navodi se u saopćenju Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.