open-navfaktor-logo
search
Najšira paleta
Toyota predstavila potpuno novu "corolla cross"
Toyota je predstavila potpuno novu "corollu cross", koja po prvi put donosi prostranost, praktičnost, te čvrstu i solidnu konstrukciju SUV-a u C segmentu. 
03.12.2021. u 21:21
get url
text

Sa novim modelom Toyota sada strankama nudi najširu paletu SUV vozila na evropskom tržištu. Oslanjajući se na Toyotinu filozofiju TNGA (Toyota Global New Architecture), "corolla cross" se ponosi najnovijom izvedbom platforme GA-C u pogledu dizajna, rasporeda, tehnologije i vozne dinamike. Ovo je prvi Toyotin model u koji će se ugrađivati nova, 5. generacija hibridnog sistema.

Toyotina 5. generacija punog hibridnog pogonskog sklopa s automatskim punjenjem i pogonom na prednje točkove (FWD) ili pametnim pogonom na sve točkove (AWD-i), oslanja se na svoje prethodnike uz veći okretni momenat, veću snagu elektromotora, veću učinkovitost i veći užitak u vožnji.

Od predstavljanja 1966. godine prodano je više od 50 miliona "corolla" širom svijeta. Nova "corolla cross" će dodatno ojačati Toyotinu prisutnost u segmentu C i doprinijeti ostvarenju Toyotinog ambicioznog cilja prodaje 400.000 vozila, što predstavlja tržišni udio od 9% u segmentu s najjačom konkurencijom u Europi - do 2025. godine.

Planirani dolazak u Bosnu i Hercegovinu je jesen 2022. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.