open-navfaktor-logo
search
Za 27 miliona eura
Tottenham doveo Sessegnona iz Fulhama
Pored 19-godišnjeg lijevog beka Tottenham je doveo i argentinskog fudbalera Giovanija lo Celsa iz Betisa
08.08.2019. u 13:52
get url
text

Londonski Tottenham Hotspur doveo je još jedno pojačanje u ljetnom prijelaznom roku. Iz gradskog rivala Fulhama, koji je prošle sezone ispao iz Premier lige, za 25 miliona funti (27 miliona eura) doveli su mladog engleskog reprezentativca Ryana Sessegnona, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema informacijama britanskih medija, u sklopu dogovora dvaju klubova u Fulham će preseliti i vezni fudbaler Josh Onomah, a vrijednost transfera bi uz ispunjavanje određenih bonusa mogla dostići iznos od 30 miliona funti (32,5 miliona eura).

Sessegnon je dijete Fulhama, a za prvi tim kluba sa Craven Cottagea odigrao je 120 takmičarskih utakmica i postigao 25 golova.

Pored 19-godišnjeg lijevog beka Tottenham je doveo i argentinskog fudbalera Giovanija lo Celsa, koji stiže na posudbu uz mogućnost otkupa ugovora od Real Betisa.

Ranije su "pijetlovi" doveli Tanguya N'Dombelea iz Olympique Lyona za 62 miliona eura i Jacka Clarkea iz Leedsa za 11 miliona evropskih novčanica.

Ljetni prijelazni rok u Engleskoj traje danas do 18 sati, pa se može očekivati izuzetno uzbudljiv dan na fudbalskom tržištu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.