open-navfaktor-logo
search
U sjeni korone
Tornjevi Kuala Lumpura u Novu godinu ušli bez vatrometa, na Tajlandu spektakularan prizor
Svijet dočekuje Novu godinu u sjeni pandemije COVID-19, a jedan od eklatantnijih primjera iznimnosti ovogodišnje "najluđe noći" su i Petronas tornjevi u Kuala Lumpuru koji nisu u novu godinu ušli spektakularnim vatrometom koji ih je krasio proteklih godina.
31.12.2020. u 23:15
get url
text

Koronavirus se krajem prošle godine pojavio u kineskom Wuhanu, a u martu je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila globalnu pandemiju koja je apsolutno obilježila odlazeću godinu.

Većina zemalja svijeta novogodišnju noć provodi pod strogim policijskim satom, a rijetke država su odluku o načinu proslavljanja prepustili svojim građanima i njihovoj savjesti.

Snimci spektakularnih vatrometa iz Kuala Lumpura proteklih su godina bili simbol novogodišnje groznice, a večeras su simbol tihog novogodišnjeg ugođaja u kojem se svi prvenstveno raduju što ispraćaju 2020. i nadaju se boljim danima u 2021. godini.

Drugačiji prizori dolaze sa Tajlanda.

Građani Bankoka su Novu 2021. godinu dočekali su uz spektakularni vatromet.

Doček Nove godine ostao je u sjeni pandemije i u Singapuru. Građani su se okupili u zaljevu Marina u blizini mosta Helix gdje je priređena svjetlosna predstava i ispaljen vatromet, ali ni blizu kao što je to bilo ranijih godina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.