open-navfaktor-logo
search
"Zajedno za naš grad"
Topli obroci za migrante koji lutaju ulicama Mostara
U Udruženju kažu da u posljednje vrijeme tople obroke, koje pripremaju u svojoj kuhinji, dijele migrantima na ulici, no zahvaljujući sugrađaninu Ekremu Efici, koji im je ustupio svoj ugostiteljski objekat, hranu će od sada služiti svakodnevno u toplom, domaćinskom ambijentu
05.01.2020. u 22:36
get url
text

Zahvaljujući Udruženju "Zajedno za naš grad", od danas migranti koji lutaju ulicama grada na Neretvi imaju osiguran topli obrok.

Kao i mnogo puta do sada, pobrinuli su se da pomoć stigne do onih kojima je potrebna.

U Udruženju kažu da u posljednje vrijeme tople obroke, koje pripremaju u svojoj kuhinji, dijele migrantima na ulici, no zahvaljujući sugrađaninu Ekremu Efici, koji im je ustupio svoj ugostiteljski objekat, hranu će od sada služiti svakodnevno u toplom, domaćinskom ambijentu.

{$galerijaFotografija}

- Svaki dan ćemo za 30 migranata, koji lutaju ulicama Mostara, osigurati ručak. Danas smo svi zajedno uložili napor da ambijent bude što više domaćinski. Pripremili smo i servirali, a na kraju ono što se pokazalo kao višak, spakovali da ponesu da imaju za večeru. Koliko su bili sretni, opisati ne možemo riječima - poručili su iz Udruženja.

Iz Udruženja su posebno zahvalni humanom sugrađanu, na ukazanoj nesebičnoj pomoći, ali i svim donatorima, bez kojih ovo ništa ne bi bilo ostvarljivo.

Svi oni koji još žele pomoći, biti dio ove humane priče, mogu to učiniti pozivom na broj 17015 i doniranjem dvije KM ili uplatom na Pay Pal udruženja: [email protected], kao i uplatom na račun Udruženja: 1610000130790058 kod Raiffeisen banke.

Također, donacije u hrani mogu se dostaviti svakim danom u prostorijama Udruženja: M. Tita 177 na Luci.

Mostar topli obroci za migrante05.01.2020.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.