open-navfaktor-logo
search
Kanton Sarajevo
Toni Vukadin imenovan za v.d. direktora JU Studentski centar, studentima poboljšana hrana, na jelovniku i meso
Toni Vukadin, općinski i gradski vijećnik, odnedavno obavlja funkciju v. d. direktora JU Studentski centar Sarajevo, a na koju je već ranije ostavku podnio Muhamed Omerović.
28.04.2021. u 14:19
get url
text

Vukadin je potvrdio da je imenovan na ovu funkciju, te da je krenuo u rješavanje problema u ovoj ustanovi.

- Stabilizirala se dostava hrane kada su u pitanju dobavljači, što je bio i glavni problem. Trenutno se radi na planu sanacije i rješenja pitanja studentskih domova. Također, imamo i dug koji iznosi oko osam miliona KM, a taj dug je nastao u periodu od 2009. do 2015. godine - kazao je Vukadin za Faktor.

Da je riješeno pitanje hrane u studentskim domovima, za Faktor je potvrdio i Kenan Velagić, predsjednik Udruženja studenata "Studentski centar" Sarajevo.

VEZANI TEKST - Protest studenata ispred Vlade KS; Forto ih podržao, studenti poručili: Gladni smo i hladno nam je

- Pitanje hrane, tačnije mesa je riješeno. Ima tu još dosta stvari za popraviti i riješiti, ali ide se postepeno - prokomentarisao je Velagić.

Studenti koji borave u studentskim domovima u Sarajevu prije dvadesetak dana okupili su se ispred Vlade KS kako bi ukazali na nestašicu hrane u domovima iz razloga što nije imao ko potpisati javne nabavke nakon ostavke bivšeg direktora ove ustanove Muhameda Omerovića.

Muhamed Omerović je ostavku na mjestu predsjednika ove ustanove podnio nakon što je naišao na nerazumijevanje Vlade KS, o čemu je Faktor i ranije pisao. Omerović je tražio sredstva u iznosu milion KM kako bi se riješili osnovni problemi u studentskim domovima, dok je Vlada KS bila spremna dati samo pola od traženog iznosa, što je Omerovića navelo da podnese ostavku na ovu funkciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.