open-navfaktor-logo
search
Reprezentativac Italije
Tonali: Ne bojim se moje vrijednosti od 300 miliona eura
Imam povjerenje u ono što radimo ove sezone. Za sada ne razmišljam o tržištu, samo želim pomoći Bresci da izbori opstanak, rekao Tonali
14.11.2019. u 16:40
get url
text

Sandro Tonali, mladi 19-godišnji vezni fudbaler Brescie, koji je naknadno dobio poziv u reprezentaciju Italije za duele sa BiH i Armenijom, izjavio je da se ne boji toga što ga je predsjednik kluba Massimo Cellino procijenio na 300 miliona eura, prenosi Anadolu Agency (AA).

Naime, nedavno je Cellino kazao da će Tonalija, kojeg već sada porede sa Anredom Pirlom, prodati samo u slučaju da dobije ponudu od 300 miliona eura.

Tonalija, koji je sa 17 godina debitovao za prvi tim Brescie i ove sezone igra sjajno u Seriji A, navodno već žele Manchester City, Paris Saint-Germain, Atletico Madrid, Inter i Manchester United.

- Jako volim predsjednika Cellina, on me izuzetno cijeni. On je sjajna osoba i nadam se da ću putovati dobrim putem s njim. Nakon utakmice protiv Fiorentine, rekao je da me neće prodati ni za 300 milijuna eura, ali to me ne plaši, iako je to zaista mnogo novca. Imam povjerenje u ono što radimo ove sezone. Za sada ne razmišljam o tržištu, samo želim pomoći Bresci da izbori opstanak - kazao je Tonali za "RaiSport" pred polazak za BiH.

Tonali je ušao s klupe i debitovao za seniorsku reprezentaciju Italije 15. oktobra ove godine protiv Lihtenštajna u utakmici kvalifikacija za EUOR 2020. Mladu zvijezdu Brescie osim sa Pirlom, porede i sa Gennarom Gattusom i Danieleom De Rossijem.

- Poređenju s Pirlom mi ne smeta, ali mislim da smo jako različiti jer je on imao neopisivu dobru tehniku ​​i kvalitet. Smatram da sam poput Gattusa, ali više tehničkog karaktera. On mi je oduvijek bio uzor - zaključio je talentovani italijanski fudbaler.

Zbog povreda za duele protiv BiH i kasnije Armenije otpali su Marco Verratti (PSG), Leonardo Spinazzola (Roma) i Domenico Berardi (Sassuolo), a selektor Azzurra Roberto Mancini je odlučio pozvati samo jednu zamjenu Tonalija.

Reprezentacija Italije danas oko podne doputovala je avionom u Sarajevo, a zatim se autobusom uputila u Zenicu, gdje će večeras u 18 sati imati trening na stadionu Bilino polje, a pola sata ranije održaće konferenciju za medije.

Utakmica devetog kola grupe J između BiH i Italije igraće se 15. novembra na zeničkom stadionu Bilino polje sa početkom u 20.45 sati.

Poslije osam odigranih kola Italija je lider sa 24 boda, a slijede je Finska sa 15, Armenija i BiH sa po deset, Grčka sa osam i Lihtenštajn sa dva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.