open-navfaktor-logo
search
Plavi pred Velež
Tomislav Ivković: Željo je nešto posebno i za njega vrijedi živjeti
Fudbaleri Željezničara u subotu na Grbavici dočekuju ekipu Veleža u susretu 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
17.09.2021. u 13:07
get url
text

Željezničar u slavljeničkoj atmosferi dočekuje derbi protiv starog rivala, u trenutku kada obilježava stotinu godina postojanja.

Trener Željezničara Tomislav Ivković čestitao je rođendan svim "Željovcima", kazavši da je "Željo nešto posebno i za njega vrijedi živjeti".

Kada je u pitanju sutrašnji meč, Ivković ističe da na Grbavicu stiže iskusna ekipa, ali da njegova ekipa preuzima ulogu favorita i nada se pobjedi.

- Što se tiče utakmice, ona je kao i svaka druga vrijedna tri boda. Dolazi nam vrlo dobra i iskusna ekipa. Napravit ćemo sve što je u našoj moći da pobijedimo jer mi smo na Grbavici uvijek za barem jedan posto više favoriti od protivnika. Dižemo se iz utakmice u utakmicu, ali pita se i protivnik nešto. Imali su zapažen nastup u Evropi, možda u ligi im sada ne ide kako su zamišljali, ali normalno da ih respektiramo, kao i sve ostale. Napravit ćemo sve što je u našoj moći da dobijemo utakmicu - kazao je trener Plavih.

Pokušava da kod igrača skrene misli sa rođendana i fokusira ih na teren.

- Rođendan je u nedjelju, a mi u subotu imamo pretpremijeru kako bi se reklo. Nama je svaka utakmica slična. Navijači se uvijek isto ponašaju, samo će biti dodatno nekih stvari koje se dešavjau, ali to ne smije utjecati na nas ni u kom smislu. Nama treba maksimalna koncentracija na utakmici - dodao je.

Kapiten Željezničara Aleksandar Kosorić produžio je ugovor sa klubom na još godinu.

– Presretan sam i uzbuđen sam kao kada sam prvi put u klubu. Željo je nešto posebno, pogotovo kada imate priliku da prisustvujete kada se dešavaju pozitivne stvari. Jubilej je nešto posebno i to treba doživjeti. Atmosfera u ekipi je odlična, jedva čekamo utakmicu. Moramo dati posljednji atom snage ako želimo da dođemo do pobjede, svi smo toga svjesni i to neće biti upitno od prvog do posljednjeg trenutka utakmice - rekao je Kosorić.

- Ako se skoncentrišemo na teren, sigurno ćemo doći do pozitivnog rezultata, a nama je motiv da budemo pravi sutra, da dođemo do pobjede i uljepšamo rođendan - dodao je.

Utakmica se igra u subotu od 17 sati, a glavnio sudija je Frano Jelić iz Širokog Brijega. 

Željezničar nakon osam kola zauzima šesto mjesto na tabeli sa 10 bodova, dok je Velež jednu poziciju iznad sa bodom više. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.