Petak, 12.08.2022.
FOTO: Muhidin Živojević

Tokić: Karadžićeva RS ne može opstati jer je rezultat politike zločina i genocida

Kontradiktornost ustavno-pravnog sistema BiH problem je koji već odavno ne dozvoljava državi nikakav napredak, poručeno je danas sa prvog otvorenog razgovora građanske inicijative "Funkcionalna RBiH" o promjenama ustavno-pravnog sistema države u organizaciji Bošnjačkog pokreta, održanog u Sarajevu. 

Članovi Bošnjačkog pokreta, između ostalog, zahtijevaju donošenje novog Ustava u skladu sa principima demokratije i transparentnosti.

Budućnost BiH kroz inicijativu Bošnjačkog pokreta o funkcionalnoj državi ima jasne temelje, ali nedostaju usaglašeni stavovi političkih faktora i podrška građana. Samo je hiljadu njih, tvrde, podržalo inicijativu za funkcionalnu BiH, što nije dovoljno.

- Mi na ovaj današnji dan želimo okrenuti novu stranicu budućnosti države BiH i organizacije te države i života svih građana i naroda u ovoj državi. Dakle, ono što je nastalo na genocidu, ono što je rezultat politike zločina i genocida, najvećih zločina na tlu Evrope poslije Drugog svjetskog rata - to ne može opstati. Dakle, ne može opstati Karadžićeva Republika Srpska - poručio je Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh