open-navfaktor-logo
search
Doček u Sarajevu
TOK DOGAĐAJA - Amel Tuka donio svjetsko srebro u Bosnu i Hercegovinu
Našem najboljem atletičaru ovo je druga medalja sa svjetskih prvenstava, a 2015. u Pekingu je osvojio bronzu
04.10.2019. u 11:34
get url
text

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka, osvajač srebrene medalje u utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Dohi, doputovao je u Sarajevo.

Avion u kojem je bio ponos nacije sletio je na Međunarodni aerodrom Sarajevo, a našeg atletičara dočekali su i fanovi.

Tuka je u utorak osvojio drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Dohi, a kroz cilj je prošao s ličnim rekordom sezone 1:43.47. Zlato je otišlo u ruke Donovana Braizera iz SAD-a (1:42.34), a bronza Ferguson Cheruiyot Rotichu (1:43.82)

Našem najboljem atletičaru ovo je druga medalja sa svjetskih prvenstava, a 2015. godine u Pekingu osvojio je bronzu.

Nakon dočeka na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, Tuku će pozdraviti i sugrađani u Kaknju (14 sati), a centralni doček planiran je za 20 sati u Zenici.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

12:50 sati: Tuka je upravo izašao pred okupljene fanove na aerodromu, koji su ga došli dočekati. Pozdravio ih je i zahvalio na podršci.

12:41 sati: - Od slijetanja u BiH, kada sam došao na tlo svoje zemlje, počele su da mi rade emocije. Zahvalio bih se svima koji su navijali za mene. Vjerovao sam u sebe, znao sam da ću se vratiti na vrh i evo, vratio sam se, izjavio je Tuka u svome obraćanju na Sarajevskom aerodromu - kazao je Tuka. 

12:20 sati: Trener Amela Tuke Gianni Ghidini izjavio je da mu je drago što je u Amelovoj domovini. Kazao je da od 2013. radi sa Tukom te istakao da Amel napreduje iz dana u dan.

-Da je 2015. imao ovo iskustvo, vjerujem da bi već tad osvojio zlato na SP-u u Pekingu. Vjerujem da može još napredovati - rekao je Ghidini.

Sada slijedi zasluženi odmor, a potom pripreme za Olijmpijske igre, dodao je Ghidini i Amelu uručio srebrenu medalju.

11.40 sati: Tuku su u Sarajevu dočekali čelnici Atletskog saveza BiH - predsjednik Suad Kaknjo, potpredsjednica Đurđica Šišul i generalni sekretar Mišo Pedalo. 

{$galerijaFotografija}

Naravno, tu su i Amelovi roditelji, majka Nermina i otac Senad, kojima je ponosni sin u zagrljaj pao i prije nego što je izašao pred medije.

11.29 sati: Nakon što prođe pasošku kontrolu, Tuka će u 12 sati izaći pred novinare, a potom će se obratiti i novinarima, te okupljenim fanovima ispred zgrade aerodroma.

11.25 sati: Avion iz Dohe, u kojem je Amel Tuka upravo je sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

{$galerijaFotografija}

 

Doček Amel Tuka aerodrom Sarajevo 1 - 04.10.2019.
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.