open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Todorović ne igra protiv Sjeverne Irske
Darko Todorović je danas doputovao u Sjevernu Irsku, ali on definitivno propušta prvi meč Lige nacija u Belfastu
07.09.2018. u 14:24
get url
text

Zbog žutih kartona dobijenih na utakmicama U21 reprezentacije u tekućem kvalifikacionom ciklusu, Todorović je od UEFA-e kažnjen automatskom zabranom igranja na jednoj službenoj utakmici.

- Shodno tome, a imajući u vidu da se kazna odnosi na prvu narednu utakmicu mlade selekcije, koja je na rasporedu danas u Zenici, protiv Švicarske, N/FSBIH je dostavio upit nadležnoj službi UEFA-i u vezi sa mogućnostima nastupa Todorovića za našu A“reprezentaciju na prvom meču UEFA Lige nacija, koja će biti odigrana protiv Sjeverne Irske, sutra u Belfastu. Nakon što je prvobitno dostavljen odgovor UEFA da mladi reprezentativac može igrati u Belfastu, savez je poduzeo potrebne administrativne aktivnosti, te je Todorović doputovao u glavni grad Sjeverne Irske  - pojasnili su iz Saveza.

Međutim, UEFA je naknadno dostavila korigovanu obavijest prema kojoj Todorović ne može nastupiti ni na utakmici u Belfastu, jer se u skladu sa članom 68. Disciplinskog pravilnika suspenzija odnosi i na dan koji slijedi nakon odigravanja relevantne utakmice (u ovom slučaju utakmice U21 selekcija BIH – Švicarska).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.