open-navfaktor-logo
search
(Ne)očekivano
Todorić uplatio milion eura kaucije, uskoro na slobodi
Odbrana Ivice Todorića uplatila je milion eura kaucije, pa bi osumnjičeni bivši vlasik Agrokora uskoro mogao na slobodu, javlja Telegram
20.11.2018. u 14:27
get url
text

Milion eura kaucije u gotovini Todoriću je kao uvjet za izlazak iz istražnog zatvora prošle sedmice odredilo vanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu.

U prvom trenutku odbrana je tvrdila kako Todorić nema toliko novca, no do danas je očito uspio prikupiti cijeli iznos i uplatiti ga u gotovini.

Njegov advokat Čedo Prodanović samo prije nekoliko dana je tvrdio kako Todorić tog novca nema.

- Trenutno ga nema, a kako će ga skupiti, ne znam. To će biti problem za njega, ali i za odbranu. Mi smo se nadali da ćemo moći s nekom nekretninom premostiti taj problem. Napravili smo određene pripreme, a s ovim iznosom ćemo se morati pomučiti - rekao je Prodanović.

Na pitanje novinarke ima li Todorić prijatelje koji bi mu mogli pomoći, Prodanović je rekao:

- Ima prijatelje, ali milion eura nije mala stavka. Imam i ja puno prijatelja, ali teško bih od nekog dobio milion eura. On možda ima neke bolje - znakovito je kazao Prodanović.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od 250 miliona maraka iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova, što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko firme Nexus dao Agrokoru.

Ivica Todorić je, podsjetimo, prije nešto manje od dvije sedmice iz Velike Britanije izručen Hrvatskoj. Odmah po dolasku na Zegrebački aerodrom, Todorić je odveden u Remetinec, odakle bi uskoro trebao biti pušten da se brani sa slobode.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.