To ste tražili: Mark Zuckerberg će izgubiti 3 milijarde dolara zbog promjene na Facebooku

Objavljeno: 13.01.18 u 21:26

Nakon što je u četvrtak objavljeno da se Facebook vraća u staro izdanje, odnosno da ćemo na news feedu opet gledati objave prijatelja, a ne plaćene oglase, dionice Facebooka su već u petak pale za gotovo pet posto, piše Independent.

Prihvatio sugestije bez obzira na gubitak
Prihvatio sugestije bez obzira na gubitak

Forbes je izračunao da će ovaj potez Marka Zuckerberga koštati 3.3 milijarde dolara, što je oko 4,4% njegovog ukupnog osobnog bogatstva.

Zuckerberg je očito popustio pritiscima, jer su 2017. godine dobili milione kritika na izgled naslovne stranice Facebooka, koji je često pretrpan oglasima firmi.

- Jedan od naših fokusa u 2018. godini je kako osiguramo da je vrijeme provedeno na Facebooku, vrijeme koje je dobro provedeno.

Izgradili smo Facebook kako bismo pomogli ljudima da ostanu povezani i kako bismo nas zbližili s ljudima koji su nam bitni. Zato smo uvijek stavljali prijatelje i porodicu u jezgru tog iskustva. Istraživanje pokazuje da jačanje naših odnosa jača našu dobrobit i sreću. Ali u posljednje vrijeme dobili smo povratne informacije od naše zajednice da javni sadržaj – objave kompanija, brendova i medija - zagušuje lične trenutke koji nas vode da se više povežemo jedni s drugima - napisao je Zuckerberg u četvrtak.

Iz Facebooka kažu kako su uvjereni da je promjena dugoročno isplativa i da im je najvažnija sreća korisnika, koji žele više objava prijatelja, a manje lažnih vijesti i plaćenog sadržaja.