open-navfaktor-logo
search
Bivši Zmaj
Tino Sven-Sušić o epizodi u FK Sarajevo: Sve u klubu i oko je amaterski, izgubio sam godinu dana...
Tino Sven Sušić, nekadašnji fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, pronašao je novi klub.
14.03.2023. u 16:54
get url
text

Nekadašnji prvotimac Sarajeva iznenadio je izborom nove sredine, jer je potpisao za hrvatskog drugoligaša, ekipu Rudeša.

U novi klub stigao je kao slobodan igrač. Sušić se nakon potpisa u razgovoru za Germanijak dotakao i epizode provedene u FK Sarajevo, za koji je nastupao od februara 2020. do augusta 2021. godine.

- Bio sam i ja tamo ispod svoje razine. Ali, Sarajevo je velik klub, ali sve u klubu i oko kluba je amaterski. Imao sam neke mini-povrede, dugo su me liječili, godinu dana sam se mučio i nisam mogao nikako ozdraviti, kad god sam trenirao, grčio mi se mišić.

Izgubio sam godinu dana zbog male povrede lože, tek kad sam došao kod dokotra u Hrvatsku uspio sam se vratiti, oni su me spasili. A obična, mala povreda, ja se godinu dana mučio. To je jedna od tih mojih nesretnih epizoda - kazao je Sušić.

Bivši Zmaj je u dresu Bordo tima odigrao ukupno 32 meča. Postigao je dva gola i upisao dvije asistencije.

Sušić je osim za Sarajevo tokom karijere nastupao za brojne klubove, među kojima vrijedi izdvojiti Standard Liege, Genk, Antwerp, Maccabi Tel Aviv, Hajduk, Venlo, Genk, Kuban, Tabor Sežana...

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.