open-navfaktor-logo
search
Kružni tok smrti
Tinejdžeru zamalo eksplodirala glava kada je probao YouTube trik
Ljekari su rekli da je Tyler bio u riziku od moždanog udara zbog pritiska i brzine kojom se vrtio
15.09.2018. u 17:51
get url
text

Tinejdžer Tyler Broome (15), iz Velike Britanije pretrpio je teška tjelesna oštećenja opasna po život nakon što je oponašao opasni YouTube trik poznat pod imenom "kružni tok smrti".

Zbog ovog "testa hrabrosti" dječak je završio u bolnici sa posljedicama koje su šokirale doktore.

Stariji dječak nagovorio je Tylera da legne na vrtuljak, koji je počeo da se vrti nevjerovatnom brzinom. Kada je vrtuljak usporio, Tyler se srušio, a većina dječaka iz parka pobjegla je. Srećom, jedan od drugova ostao je s njim i pozvao pomoć.

Dječakova majka Dawn Hollingworth odvela ga je u bolnicu. Kaže da mu je lice toliko nateklo da nije mogao otvoriti oči. Ljekari su rekli da je Tyler bio u riziku od moždanog udara zbog pritiska i brzine kojom se vrtio, piše The Sun.

Kako bi upozorila ostalu djecu i roditelje na opasnost, Hollingworth je na Facebooku objavila video iz parka.

- Nisam objavila ovaj video zato što je zabavan i simpatičan već u nadi da će momci to vidjeti i ne raditi isto. Mogla sam večeras izgubiti sina i ne želim da drugi roditelj prolazi kroz ono što je moja porodica preživjela – napisala je majka.

Frustrirana je što se na YouTubeu objavljuju video zapisi koji se djeci čine zabavnim i potiču ih na ovako opasne igre. Smatra da bi se nakon svega što se dogodilo njenom sinu morala razmotriti zabrana takvih snimaka.

Dawn je razočarana što su Tylera navodni prijatelji ostavili nakon što je izgubio svijest, ali i zahvalna jednom dječaku koji je pozvao pomoć.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.