open-navfaktor-logo
search
76. sezona NBA lige
Timovi sa šampionskim ambicijama: Lakersi i Netsi poraženi na startu
U novu sezoni aktuelni prvaci Milwaukee Bucksi krenuli su uvjetljivom pobjedom nad Brooklyn Netsima, timom koji važi za jednog od favorita za šampionski naslov.
20.10.2021. u 09:24
get url
text

Bucksi su slavili s 127:104 i tako poslali jasnu poruku da titulu ne planiraju olako prepustiti bilo kome.

Izgleda da je neigranje Kyriea Irvinga već u prvom meču uzelo danak Netsima jer su Durant, Harden, Aldridge, Mills i ostale zvijezde ostale kratkih rukava u prvoj utakmici sezone.

Domaći sastav do pobjede je predvodio Giannis Antetokounmpo s 32 poena, 14 skokova i sedam asistencija, a Grk je najzaslužniji jer je njegov tim stigao do uvjerljivog trijumfa.

Skoro pa identičan učinak imao je i Kevin Durant (32p, 11sk, 4as), a obojica košarkaša na terenu su provela nepunu 31 minutu.

Imao je Durant i dobru pomoć saigrača. Mills je ubacio 21, a Harden 20 poena, no ni to nije pomoglo Mrežica da izbjegnu poraz već na startu sezone.

Ništa bolje od Netsa nisu krenuli ni Los Angeles Lakersi, još jedan tim sa šampionskim aspiracijama.

"Jezeraši" su novu sezoni počeli porazom na domaćem terenu od Golden State Warriorsa rezultatom 114:121.

Odlična posljednja četvrtina gostujućeg sastava odlučila je pobjednika.

Najbolji u sastavu Ratnika bio je Steph Curry s 21 poena, uz po deset skokova i asistencija, dok je Jordan Poole ubacio samo poen manje od prve zvijezde svog tima.

Ni odlični nastupi LeBrona Jamesa (34p, 11sk) i Davisa (33p, 11sk) nisu pomogli Lakersima, dok je Westbrook za 35 minuta na parketu ubacio tek osam poena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.