open-navfaktor-logo
search
Posao za istražne organe
Tim za reviziju Grada Banja Luka: Pomoćnica ministra angažovana kao pjevačica, za ketering 1,2 tone brašna...
Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković  iznio je danas drugi izvještaj tima za reviziju u kojem su utvrđene brojne kontroverzne, ali i kriminalne aktivnosti, između ostalog o angažovanju navodnih pjevača, narudžbama hrane u javnom preduzeću, te izgradnji nelegalnih objekata na gradskoj imovini.  
05.03.2021. u 15:10
get url
text

Stanivuković je ovaj izvještaj nazvao "najbizarnijim koji je ikada vidio". Iznio je podatak iz izvještaja da je gradsko preduzeće "Akvana" u trenutku dok duguje 10 miliona KM obaveza, angažuje izvođače koji nisu pjevači, i kao takvi nisu nigdje registrovani u registru estradnih umjetnika.

- Radi se o Dragani Ristić, pomoćniku ministra trgovine i turizma RS kojoj je po ugovoru na 13.000 KM, isplaćeno ukupno 17.000 KM za pjevanje koje se nikada nije desilo. Takođe, sa njenom majkom Jevrosimom je sklopljen ugovor na 2.000 KM, a isplaćeno je 10.000 KM. To je kriminal - kazao je Stanivuković.

Za šta je trebalo 10 kilograma Nutele

Dragana je, inače, kadar Socijalističke partije, a nakon nedavne udaje za SBB-ovog stranačkog funkcionera Admira Čavku, promijenila je prezime u Dragana Čavka.

Stanivuković je danas iznio i podatak da je na dan kada je Jevrosimi za prvi nastup navodno isplaćeno 500 KM, prihod "Akvane" bio 80 KM.

- Sve je to rađeno kada je "Akvana" propadala. Kćerka i majka dobile su 27.000 KM. Koliko je to plata, kredita, dodataka... - rekao je Stanivuković.

U izvještaju se navodi i da je "Akvana" isporučila ketering svom najvećem dužniku , a da je po fakturi vidljivo da je isporučeno 25.000 kiflica i to u decembru kada je zbog epidemioloških mjera okupljanje bilo ograničeno na 50 osoba.

- Sastojci za keteirng su tonu i 200 kilograma brašna, 10 kg nutele ...U prevodu 25.000 kiflica. To vojsku Azerbejdžana može nahraniti. Ako poslije ovih stvari, gost ovog preduzeća ne bude policija, ne znam kad će - dodao je Stanivuković.

Restorana više neće biti, slijedi njegovo rušenje 

Treća sporna stavka u izvještaju odnosi se na gradsko zemljište, odnosno nadogradnju dijela objekta kod banjalučkog kluba "Kajak", a koji su, tvrdi Stanivuković, uradili kontroverzni banjalučki biznismen Mile Radišić i njegov sin.

- Restorana više neće biti. Nelegalno je sagrađen, na imovini koja je gradska. Sagradio je Mile Radišić i njegova djeca. Ovaj restoran bit će porušen i bit će poruka svima koji su tako radili. Tražili smo da se prečešlja i Radišićeva zgrada u tzv. Picinom parku, ali nismo dobili dozvolu.

Međutim, ovo je naša ingerencija. Imamo rješenje o rušenju i nalog i u tome me niko neće zaustaviti, jer to mora biti poruka svima tajkunima - kazao je gradonačelnik Banje Luke.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.