open-navfaktor-logo
search
Blue Boys
Tim s grbom Sandžaka od sljedeće sezone u Nacionalnoj Diviziji, navijači pobjede slave uz sevdah
Ekipa Blue Boysa svoje utakmice igra na Stade Mathias Mamer kapaciteta 1.500 mjesta, a prosjek godina tima je 28,4 godine
18.06.2019. u 18:00
get url
text

Nacionalna Divizija naziv je najjačeg fudbalskog ranga u Luksemburgu koji broji 14 timova. Od sljedeće sezone u njemu će se takmičiti i ekipa Blue Boys Muhlenbach, koja je prošlu sezonu završila na drugoj poziciji Druge lige, što je bilo dovoljno za plasman u elitni razred luksemburškog fudbala.

Klub je posebno interesantan zbog svog punog imena FC Blue Boys Muhlenbach Sandžak, a ako je suditi prema podacima kojima raspolaže Transfermarkt.de igrački kadar ekipe iz Luksemburga sastavljen je 30 igrača. Njih čak 11 ima dvojna državljanstva, a čak devet ih je s prostora Balkana.  Članovi ovog tima su i dvojica bh. fudbalera Almir Šmigalović i Amel Ćosić.

Klupski grb FC Blue Boys Muhlenbach Sandžak

Ekipa Blue Boysa svoje utakmice igra na Stade Mathias Mamer kapaciteta 1.500 mjesta, a prosjek godina tima je 28,4 godine.

Ono što je još zanimljivije od igračkog kadra kluba, čije su veze sa Sandžakom vidjljive na prvi pogled, su i navijači ovoga tima koji pobjede slave uz sevdalinke o čemu svjedoče i snimci s klupske Facebook stranice.

 

 

Pjevaci i navijaci naseg Kluba :)

Uvek su veseli nasi navijaci :D Slusajte, gledajte i uzivajte ;D

Posted by Fc Blue Boys Muhlenbach Sandzak on Monday, September 23, 2013
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.