Poslije prve četvrtine utakmice u United Centeru LeBronovo tim je vodio sa 53:41, i tako osvojio prvih 100.000 dolara koje će podijeliti u humanitarne svrhe.

Druga dionica susreta i narednih 100.000 dolara pripali su nominalno slabijem timu Giannisa, koji je slavio sa 51:30.

U trećem periodu nije bilo pobjednika, a on je okončan rezultatom 41:41.

Nakon što su se sabrali rezultati u prve tri četvrtine bilo je 133:124 u korist Antetokounmpove ekipe, pa je tim koji je želio pobjedu morao prvi stići do 157 poena, što je bio način kojim se na ovogodišnjem All-Star meču odala počast Kobeju Bryantu (dodana 24 poena na broj poena ekipe koja je bila u vodstvu, op. a.) koji je poginuo u nedavnoj tradegiji u padu helikoptera u blizini Los Angelesa.

Posljednji period ponudio je najuzbudljiviju košarku i nešto kvalitetniju igru u odbrani. Meč je na kraju pripao LeBronovom sastavu i to zahvaljujući poenima njegovog klupskog kolege Anthonyja Davisa sa linije penala za konačnih 157:155.

MVP nagrada koja je ove godine nosila ime Kobeja Bryanta pripala je Kawhiju Leonarda koji je ubacio 30 poena, te zabilježio sedam skokova i četiri asistencije.

Dominacija LeBronovog tima i dalje traje, a ekipa koju predvodi najveća zvijezda lige ne zna za poraz otkako se All-Star meč ne igra format Istok protiv Zapada.