open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Tim kola: Ovo je najboljih 11 u izboru portala Faktor
Za razliku od 16, u vanrednom 17. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine nije bilo utakmica bez pogodaka.
Samir Šišić
03.12.2020. u 21:40
get url
text

U šest odigranih susreta viđeno je 19 golova, što je odličnih 3,16 po utakmici.

Sarajevo je zadržalo bodovnu prednost nad prvim rivalom poslije infarkt završnice i pobjede protiv Radnika preokretom 2:1. I Željezničar je preokrenuo u derbiju protiv Zrinjskog i odnio puni plijen iz Mostara (1:2).

Borac se mučio, ali pobijedio Krupu u kanjonu Vrbasa sa 3:1, dok je Mladost na Otoci nadigrala Olimpik sa 2:0.

Velež je bio uspješan na Tušnju i savladao Tuzla City sa 3:1, iako je gubio 1:0, dok je Široki na Pecari razbio Slobodu rezultatom 3:0.

Sportska redakcija portala Faktor.ba izabrala je najbolji tim, kao i najboljeg trenera 17. kola.

Luka MILETIĆ, Siniša STEVANOVIĆ, Samir BEKRIĆ (ŽELJEZNIČAR) - Plavi su i drugi put ove sezone nadigrali Plemiće. Stevanović je pristojno odradio svoj zadatak na desnom boku, vodio veliku borbu sa ofanzivcima Zrinjskog po teškom i natopljenom travnjaku. Miletić je postigao izjednačujući gol nakon kornera. Opasan je bio poslije prekida. Nešto prije izjednačujućeg pogotka malo je nedostajalo da matira Brkića, ali je tada promašio loptu. Pobjeda Želje teško bi bila moguća da šansu s klupe od starta drugog dijela nije dobio Bekrić. Prekaljeni veznjak je u 90. minuti pogodio za trijumf Želje, a novim golom i dobrom igrom pokazao da u njegovim nogama još ima magije. U posljednje vrijeme definitivno najbolji igrač tima sa Grbavice.

Tino SUŠIĆ (SARAJEVO) - Dugo su navijači Sarajeva čekali nekadašnjeg reprezentativca BiH da konačno pokaže s kakvim oružjem raspolaže. Strpljenje se isplatilo, a Sušić je proradio onda kada je bilo najpotrebnije. Najzaslužniji je za preokret prvaka BiH koji je jurio zaostatak protiv Radnika. U 89. minuti pogodio je za poravnanje, uz lošu reakciju golmana Lukića, a dvije minute kasnije namjestio je pogodak Fanimu vrijedan tri boda.

Samir RADOVAC, Fejsal MULIĆ (VELEŽ) - Kreatori preokreta Rođenih protiv Tuzla Cityja na Tušnju i pobjede koja ostavlja Mostarce u borbi za Evropu. Radovac je postigao izjednačujući gol i po ko zna koji put pokazao da je glavna karika tima Feđe Dudića. Gorostasni napadač Mulić specijalizirao se za prekide, a njegov udarac iz slobodnjaka koji je završio u mreži bio je toliko neugodan da ni uvijek odlični Fejzić nije mogao ništa učiniti.

Stjepan RADELJIĆ, Viktor ANGELOV (ŠIROKI BRIJEG) - Tim Tonija Karačića znatno je poporavio formu poslije problema uzrokovanih koroanvirusom. Osjeti se to i na rezultatima, a nakon što su Radnik sa Pecare ispratili sa pet golova u mreži, Širokobriježani su tri puta pogodili mrežu Slobode. Dvostruki strijelac bio je makedonski centarfor Angelov, a Radeljić je izborio penal na startu meča, iskoristivši neiskustvo Slobodinog stopera Devedžića.

Semir BUKVIĆ, Amer HIROŠ (MLADOST) - Trijumf Mladosti protiv Olimpika vrijedi više od tri boda. Bukvić je jedan od dvojice čuvara mreže koji su u ovom kolu uspjeli sačuvati svoju mrežu. Doduše, imao je i mnogo sreće jer su fudbaleri Olimpika pogađali prečke, stative... Hiroš, kapiten i najbolji igrač Mladosti, načeo je Vukove u 16. minuti. Lijepo je otvorio prostor, dobio pravovremen pas od Hadžića i u situaciji jedan na jedan s golmanom Olimpika rutinski poentirao.

Goran ZAKARIĆ (BORAC) - Nekadašnji reprezentativac BiH igra u sve boljoj formi. Svojim kvalitetom riješio je utakmicu u Krupi na Vrbasu, gdje je Borac slavio uz dosta muke. Zakarić je u 35. minuti asistirao Lukiću za vodstvo Borca, a u 82. minuti kod rezultata 1:1 izborio je penal, koji je pretvorio u pogodak, osmi u ovoj sezoni.

Trener kola

Amar OSIM (ŽELJEZNIČAR)

Znanje i iskustvo trenera Plavih još jednom je došlo do izražaja. Njegova ekipa po ko zna koji put u ovoj sezoni imala je deficit, jurila zaostatak, ali nije gubila glavu. Osim je nakon prvog poluvremena sigurno imao šta reći svojim igračima u svlačionici. Šta god im je kazao, "upalilo" je. Željo je napravio preokret, a Osimov potez utakmice je svakako uvođenje Bekrića od prve minute drugog dijela. Upravo je on okrenuo utakmicu na Željin mlin, a postigao je i odlučujući gol u 90. minuti.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.