open-navfaktor-logo
search
Madrid
Tim Bosanke Lejle Salihović pobjednik turnira Fudbal za prijateljstvo
Tim Antiguan Racer, u kome je i Bosanka Lejla Salihović, igračica ŠF Respekt iz Sarajevapobijedio je u finalu ovogodišnjeg turnira igranog u Madridu
02.06.2019. u 12:02
get url
text

Tim Antiguan Racer, u kome je i Bosanka Lejla Salihović, igračica ŠF Respekt iz Sarajeva i jedna od četvero ambasadora Bosne i Hercegovine u projektu Fudbal za prijateljstvo, pobijedio je u finalu ovogodišnjeg turnira igranog u Madridu.

Finalna utakmica je odigrana na Plaza Mayor, terenu UEFA šampionata u centru Madrida, uoči jučerašnjeg finala UEFA Lige prvaka.

- Jako sam ponosna jer smo svi u timu igrali dobro, družili se i nismo čak ni bili opterećeni pobjedom pa je zato još i ljepše što smo osvojili trofej. Mislim da je timska igra i saradnja na terenu presudila. Sretna sam jer sam na pravi način predstavila Bosnu i Hercegovinu i Školu fudbala Respekt - rekla je Lejla, prenosi Anadolu Agency (AA).

Lejla je napravila i sjajan sportski potez nakon što je, umjesto da se raduje pobjedi, prišla uplakanoj igračici iz protivničkog tima Tasmanian Devil da je utješi i tako pridobila simpatije svih prisutnih na Plaza Mayor.

Trofej je pobjedničkoj ekipi uručio Roberto Karlos, poznati brazilski fudbaler – reprezentativac koji je, kako tvrde fudbalski stručnjaci, najbolje fudbalske rezultate ostvario upravo u Španiji, igrajući za Real Madrid.

Pred finalnu utakmicu Fudbala za prijateljstvo, odlukom učesnika turnira, dodijeljen je ovogodišnji Kup devet vrijednosti i to upravo za Liverpool, koji je u sinoćnjem finalu UEFA Lige prvaka pobijedio Tottenham, rezultatom 2:0, i tako šesti put postao prvak Evrope.

Više od 800 učesnika ovogodišnjeg finalnog događaja Fudbala za prijateljstvo okupilo je učesnike iz više od 60 zemalja i regija, 57 nacionalnosti iz cijelog svijeta koji su igrali u 32 međunarodna tima sastavljena od djece fudbalera i fudbalerki koji imaju po 12 godina, te trenera i trenerica starosne dobi 14 godina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.