open-navfaktor-logo
search
Humanost
TIKA osigurala 1.000 paketa za ugrožene kategorije na području BiH
Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) je u okviru ramazanskih aktivnosti, te podrške borbi protiv negativnih posljedica pandemije COVID-19 osigurala prehrambeno-higijenske pakete za 1.000 porodica na području Bosne i Hercegovine
12.05.2020. u 13:48
get url
text

U saradnji sa regionalnim odborom HO Merhamet MDD Banja Luka jučer je Bosanskoj Dubici isporučeno 300 paketa, koji će biti podijeljeni socijalno ugroženim kategorijama u regiji. Vrijednu donaciju za banjalučku regiju su u ime HO Merhamet MDD primili predsjednik Kenan Vrbanjac i predsjednik regionalnog odbora Banja Luka Jasmin Spahić.

- Danas se nalazimo u Bosanskoj Dubici i prije svega koristim priliku da se zahvalim predstavnicima TIKA-e koji su danas došli ovdje u naš manji bh. entitet da pomognu naše povratnike. Radi se o donaciji 300 prehrambenih i higijenskih paketa za najugroženije osobe. Ovo nije prvi put da TIKA i Merhamet rade zajedno i do sada smo zaista imali velikih projekata, te se nadamo da će i u budućnosti nastaviti ova divna saradnja - rekao je predsjednik HO Merhamet MDD Kenan Vrbanjac.

Predsjednik regionalnog odbora HO Merhamet MDD Banja Luka Jasmin Spahić je u ime domaćina izrazio veliko zadovoljstvo iz razloga što će ova donacija obradovati 300 povratničkih porodica u ovoj regiji.

- U doba ekonomske krize ovdje posla nema i ova pomoć će nam dobro doći. Puno se zahvaljujemo narodu Turske koji je uvijek uz nas, te predsjedniku Erdoganu. Ovo je samo jedna u nizu pomoći, koja nam je do sada stigla iz Turske - izjavio je Emir Spahalić, povratnik u Bosansku Dubicu.

Vrijednost projekta je oko 100.000 KM, a treba istaći da je sadržaj paketa u potpunosti kreiran s domaćim bh. brendovima i proizvodima.

Podjela paketa se nakon Bosanske Dubice nastavlja se u povratničkim sredinama poput Bijeljine, Zvornika, Vlasenice, Gacka, Bileće, Foče, Kupresa, Livna, Glamoča i Duvna.

Pored povratničkih sredina pomoć će biti dostavljena i socijalno ugroženim kategorijama na području Zeničko-dobojskog kantona u saradnji sa Udruženjem "Medica" Zenica i Udruženjem osoba s invaliditetom ZDK, te Sarajeva u saradnji s udruženjem Pomozi.ba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.