open-navfaktor-logo
search
Istraga
Tijelo (samo)ubice Čauševića izvučeno iz šume, uviđaj u Šerifićima nastavljen i danas
Čauševićevo tijelo prebačeno u prosekturu Miljevići u Istočnom Sarajevu, gdje će danas biti obavljena obdukcija. Također, u prosekturi Bare u Sarajevu bit će obavljena obdukcija njegove žrtve Sanele Trstena
06.11.2019. u 09:56
get url
text

Uviđaj na području sela Šerifići, na padinama Igmana, gdje se jučer odvijala dramatična potraga za Nedžadom Čauševićem (41), koji je pobjegao na to područje, a potom se ubio bombom, a nakon što je u Nedžarićima ubio Sanelu Trstena (39) sa kojom je bio u emotivnoj vezi, nastavljen je jutros, kazali su za Faktor iz Policijske uprave Istočno Sarajevo. 

Čauševićevo tijelo kasno popodne izvučeno je iz šume na lokalitetu Gušća brdo, te je prebačeno u prosekturu Miljevići u Istočnom Sarajevu, gdje će danas po nalogu tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo biti obavljena obdukcija. 

- Dio uviđajnih radnji je završen jučer, dok će određene istražne radnje biti nastavljene i danas s obzirom na to da je zbog mraka i nepristupačnog terena bilo nemoguće završiti sve sinoć - kazala nam je portparolka PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović. 

VEZANI TEKST - Detalji potrage za Čauševićem: Policija ga opkolila u miniranom području, kad nije imao kuda, aktivirao bombu

Za danas je zakazana i obdukcija tijela Čauševićeve žrtve Sanele Trstena, po nalogu Tužilaštva kantona Sarajevo, bit će obavljena u prosekturi Bare u Sarajevu. 

Dio istražnih radnji koji se odnosi na ubistvo i ranjavanje vodi Tužilaštvo KS, a dio koji se odnosi na samoubistvo vodi tužilac iz Istočnog Sarajeva.

{$galerijaFotografija}

Dokazi koje prikupi Okružno javno tužilaštvo Istočno Sarajevo, kako nam je pojasnio sekretar te pravosudne institucije Neven Kramer, na zahtjev sarajevskog Tužilaštva, mogu i bit će ustupljeni Tužilaštvu KS.

Dramatična potraga, podsjetimo, uslijedila je nakon što je Čaušević, koji je iz automatske puške u Aleji Bosne Srebrne usmrtio Sanelu i teže ranio slučajnu prolaznicu, uposlenicu KJKP-a Park, pobjegao na područje sela Šerifići, gdje je bio nastanjen. 

U saradnji sa OSA-om i MUP-om RS-a njegovo vozilo "golf 2" je locirano u okolini Krupca, te su na mjesto događaja izašli specijalci obje policijske agencije. 

Nakon što je opkoljen, Čaušević je ispalio jedan metak, a potom, vidjevši da nema kuda, aktivirao je "kašikaru" od čije eksplozije je stradao na mjestu. 

Iz MUP-a kantona Sarajevo jučer su kazali da je rano govoriti o motivima ubistva, a nezvanično se moglo čuti da je Sanela prije nekog vremena ostavila Nedžada, a on se sa tom činjenicom, navodno, nije mogao pomiriti. Navodno ju je zvao i proganjao, čak i prijetio, da bi sve kulminiralo jučer svirepim ubistvom nesretne žene. 

S druge strane, Čauševićeve komšije sa kojima smo jučer razgovarali kazali su da je on bio sasvim običan momak, te da ničim nije dao naslutiti da bi ovako nešto mogao počiniti. 

Šerifići Čaušević Nedžad 05.11.2019.
1 od 14
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.