open-navfaktor-logo
search
Plan za ljeto
Tiago Pinto krenuo u akciju: Edin Džeko napušta Romu, ko će ga naslijediti
Tiago Pinto, direktor Rome, ima plan za ljetni prijelazni rok, a glavni fokus bit će mu na golmanu i napadaču.
11.02.2021. u 11:30
get url
text

To znači da je Vučica već krenula u potragu za napadačem, pa se može zaključiti da Edin Džeko, kapiten Zmajeva, od juna neće biti igrač rimskog kluba!

- Golman i centarfor. Roma već ima smjernice za ljetni prijelazni rok, što uključuje transfer golmana Pau Lopeza i napadača Edina Džeke. Ova dva slučaja očito se međusobno vrlo razlikuju: prvi iz tehničkih, a ne karakternih razloga, nije uspio da nametne svoje kvalitete, dok je drugi višak iz karakternih, a ne tehničkih razloga (verbalni sukob sa Fonsecom). Džeko već traži klub na visokom nivou u kojem bi nastupao naredne sezone - piše Corriere dello Sport.

Isti izvor navodi da Roma na stolu ima dvije opcije kada je u pitanju Džekin nasljednik. Pinto mora odlučiti hoće li odmah otkupiti Borju Mayorala i tako uštedjeti nekoliko miliona eura. Lov na centarfora mogao bi uključivati i ​​staru Rominu ljubav - Andreu Belottija, ako Torino odluči da ga se odrekne.

Također, tu je i Dušan Vlahović, mladi napadač iz Fiorentine. Jedna od mogućnosti da napadač dođe iz inostranstva, možda kao zamjena za Džeku...

Pinto će također vrlo pomno pratiti zbivanja oko Luke Jovića, napadača Reala, koji je trenutno na posudbi u Eintracht Frankfurtu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.