open-navfaktor-logo
search
Kosovo
Thaci: Dijalog nastaviti bez uvjetovanja, takse ostaju na snazi
Kosovski predsjednik je tražio da se građani Kosova ne drže nepravedno izolovanim
03.06.2019. u 12:38
get url
text

Predsjednik Kosova Hashim Thaci primio je danas diplomatske savjetnike francuskog predsjednika Emmannuela Macrona i njemačke kancelarke Angele Merkel sa kojima je razgovarao o predstojećem sastanku u Parizu, planiranom za 2. juli, prenosi Anadolu Agency (AA).  

Thaci je na tom sastanku pozdravio francusko-njemačku angažovanost za sastanak u Parizu između predstavnika Kosova i Srbije, kao i napore predsjednika Macrona i kancelarke Merkel da pomognu ponovno započinjanje procesa dijaloga pod rukovodstvom Evropske unije, sapćeno je iz Predsjedništva Kosova. 

Thaci je istakao da "dijalog mora da se nastavi bez uvjetovanja i da tarife treba da ostanu na snazi". On je također rekao da "Kosovo neće prihvatati druge kriterijume za liberalizaciju viza, pogotovo ne u obliku zahtjeva za tarifama ili zajednicom."

Kosovski predsjednik je tražio da se građani Kosova ne drže nepravedno izolovanim i da se ne tretiraju kao građani drugog reda. Na samom kraju Thaci je rekao da Kosovo ostaje posvećeno dijalogu koji treba da se okonča sveobuhvatnim mirovnim sporazumom, koji će dovesti do recipročnog priznavanja između Kosova i Srbije, kao i učlanjenja Kosova u Ujedinjene nacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.